Νέα
  • ΓΔ: 859.79 -0.03%
  • Τζίρος: 79,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Moderna: Αλμα 7% της μετοχής μετά τα στοιχεία για ισχυρά αντισώματα της τρίτης δόσης

Εμβόλιο Moderna
Πηγή: Eurokinissi

Αλμα 6,8% έκανε η μετοχή της Moderna σήμερα,  πριν από την έναρξη της συνεδρίασης στην Wall Street, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι η τρίτη δόση του εμβολίου της για την Covid-19 φαίνεται να προσφέρει σημαντική προστασία κατά της παραλλαγής Ομικρον.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η εγκεκριμένη ενισχυτική δόση της «μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα των εξουδετερωτικών αντισωμάτων κατά 37 φορές», κάτι που θεωρείται καθησυχαστικό.

Ανέφερε, ωστόσο, επίσης, ότι η διπλή δόση του εμβολίου της – 100 μικρογραμμάρια αντί των εγκεκριμένων 50 μικρογραμμαρίων – ήταν σημαντικά πιο αποτελεσματική. Μία ενισχυτική δόση 100 μικρογραμμαρίων αύξησε τα επίπεδα των αντισωμάτων κατά περίπου 83 φορές, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, σημειώνεται στην ανακοίνωση.  

Η δόση των 100 μικρογραμμαρίων της ενισχυτικής δόσης της ήταν «γενικά ασφαλής και καλά ανεκτή», ανέφερε η εταιρεία, αν και «υπήρχε μία τάση προς ελαφρά συχνότερες δυσμενείς αντιδράσεις μετά την ενισχυτική δόση των 100 σε σχέση με τη δόση των 50».

Χωρίς την ενισχυτική δόση, το εμβόλιο της εταιρείας διαπιστώθηκε ότι ήταν πολύ λιγότερο αποτελεσματικό έναντι της Ομικρον, δημιουργώντας χαμηλά εξουδετερωτικά αντισώματα.

Η Moderna συνεχίζει να αναπτύσσει μία ενισχυτική δόση ειδικά για την Ομικρον, για την οποία θα γίνουν κλινικές δοκιμές στις αρχές του 2022.

Με πληροφορίες από CNBC

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ