Νέα
  • ΓΔ: 851.2 -1.82%
  • Τζίρος: 109,54 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Coral: Απέκτησε τον έλεγχο της APIOS στην Κροατία αντί 10 εκατ. ευρώ – Τα σχέδια σε Βαλκάνια και Κύπρο

Πρατήριο βενζίνης / Πηγή: AP
Πρατήριο βενζίνης / Πηγή: AP

Σύμβαση απόκτησης του 75% των μετοχών της εταιρείας APIOS d.o.o., η οποία εδρεύει στην Κροατία, υπέγραψε η Coral Α.Ε. (του ομίλου Motor Oil), μέσω της θυγατρικής της, Medsympan Ltd. Η αξία της συναλλαγής εκτιμάται σε 10 εκατ. ευρώ περίπου.

Σημειώνεται ότι η APIOS d.o.o. – η οποία αποτελεί brand partner του αυστριακού κολοσσού OMV - ιδρύθηκε το 2009, δραστηριοποιείται στη λιανική και χονδρική εμπορία υγρών καυσίμων, διαθέτει δίκτυο 26 πρατηρίων με το εμπορικό σήμα APIOS d.o.o, ενώ κατέχει μερίδιο αγοράς 3% στην κροατική αγορά.

►Διαβάστε: Petrolina: Ποια είναι η κυπριακή εταιρεία που εξαγόρασε τη Silk Oil

Γενικότερα ο Όμιλος της Coral έχει θέσει τις βάσεις για την επέκταση των δραστηριοτήτων του στις Βαλκανικές χώρες και την Κύπρο μέσω της ίδρυσης νέων εταιρειών.

Κύπρος

Πιο συγκεκριμένα, η Coral Energy Products (Cyprus) Ltd είναι η εταιρεία δικαιούχος χρήσης των σημάτων Shell στην Κύπρο, η οποία δημιουργήθηκε μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Lukoil Cyprus Limited από την Coral A.E τον Ιανουάριο του 2017. Ήδη η εταιρεία λειτουργεί 34 πρατήρια με το σήμα Shell. Παράλληλα συνεχίζονται οι προσπάθειες για ανάπτυξη του δικτύου με νέα πρατήρια, εξασφαλίζοντας 5 νέες μισθώσεις που αφορούν ανέγερση πρατηρίων από οικόπεδο.

Σερβία

Στη Σερβία η εταιρεία έχει δημιουργήσει από το 2017 την Coral SRB Doo Beograd με σκοπό τη διανομή και εμπορία, μέσω των πρατηρίων με το σήμα Shell, μιας ευρείας γκάμας πετρελαιοειδών προϊόντων, όπως βενζίνη, πετρέλαιο και λιπαντικά. Η Coral Σερβίας έχει στόχο να αναπτυχθεί στην αγορά με στοχευμένες επενδύσεις μέσω κεντρικών πρατηρίων καυσίμων.

Ήδη λειτουργούν πέντε πρατήρια (ένα στον αυτοκινητόδρομο Ε-70 κοντά στην περιοχή Adasevci, ένα στην Jurica Gagarina 40B στο Νέο Βελιγράδι , δυο πρατήρια στο Novi Sad και ένα στη Νότια Σερβία στο Βαλιέβο). Παράλληλα έχει συμφωνηθεί η κατασκευή έξι ακόμη νέων ιδιολειτουργούμενων πρατηρίων, εκ των οποίων τρία είναι υπό κατασκευή και η λειτουργία τους προγραμματίζεται στο επόμενο εξάμηνο, ενώ άλλα τρία βρίσκονται στην φάση των αδειών κατασκευής και η λειτουργία τους προγραμματίζεται εντός του 2021.

Άλλες βαλκανικές χώρες

Η Coral  έχει ακόμη δημιουργήσει θυγατρικές εταιρείες και σε άλλες βαλκανικές χώρες.

Στην Αλβανία, η Coral Albania Sh.A.), η οποία έχει ως αντικείμενο τις εισαγωγές/εξαγωγές, το χονδρικό/λιανικό εμπόριο πετρελαιοειδών και τη διαχείριση πρατηρίων βενζίνης, προχώρησε το 2019 σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με την έκδοση 184.275 νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 100 Αλβανικά Λεκ η κάθε μία.

Στα Σκόπια, η Coral-Fuels Dowl Skopje, έχει ως βασική της δραστηριότητα  τη λιανική εμπορία υγρών καυσίμων κίνησης οχημάτων και λιπαντικών μέσω πρατηρίων. 

Τέλος στο Μαυροβούνιο, η Coral Montenegro Doo Podgorica, έχει ως βασική της δραστηριότητα το χονδρεμπόριο στερεών και αερίων καυσίμων και συναφών προϊόντων. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ