Νέα
  • ΓΔ: 1406.91 -2.24%
  • Τζίρος: 135,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Raycap: Νέα επένδυση 11,36 εκατ. ευρώ στη Δράμα – Στο εξωτερικό το 82,47% του τζίρου

Νέα επένδυση ύψους 11,36 εκατ. ευρώ δρομολογεί η βιομηχανία τηλεπικοινωνιακών και ενεργειακών συστημάτων και προϊόντων ηλεκτρικής προστασίας, Raycap.

Η συγκεκριμένη επένδυση, η οποία υπάχθηκε πρόσφατα στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας (Δ’ κύκλο), αφορά στην επέκταση δυναμικότητας της υφιστάμενης μονάδας στη ΒΙΠΕ Δράμας και πιο συγκεκριμένα στην κατασκευή ενός νέου βιομηχανικού κτιρίου και την αγορά νέου υπερσύγχρονου βιομηχανικού εξοπλισμού. Το ποσό ενίσχυσης με τη μορφή φορολογικής απαλλαγής για την εταιρεία αγγίζει τα 4 εκατ. ευρώ (3,976 εκατ.).

Ανθεκτικότητα το 2020 - Θετική εικόνα το 2021

Σημειώνεται ότι η Raycap εμφάνισε ανθεκτικότητα το 2020, καθώς ο τζίρος της διαμορφώθηκε στα 78,81 εκατ. ευρώ, ελαφρώς αυξημένος σε σχέση με το 2019 (78,26 εκατ.), τα μεικτά κέρδη ανήλθαν σε 22,6 εκατ. ευρώ (από 22,42 εκατ. το 2019), ενώ τα κέρδη προ φόρων έφθασαν τα 5,23 εκατ. έναντι 7,19 εκατ. το 2019.

Αναφέρεται ακόμη ότι το μεικτό περιθώριο κέρδους ανήλθε σε 28,92% από 28,65% το 2019 και το προ φόρων περιθώριο σε 6,64% έναντι 9,19% το 2019.

Σημαντική είναι η εξαγωγική δραστηριότητα της βιομηχανίας, καθώς πέρυσι οι εξαγωγές ανήλθαν σε 65,01 εκατ. ευρώ αποτελώντας το 82,47% του συνολικού της κύκλου εργασιών.

Επενδύσεις για το 5G

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης, όπως αυτές καταγράφονταν στις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις, και το 2021 αναμένεται να εμφανίσει θετική εικόνα, καθώς έχουν ήδη δρομολογηθεί προσπάθειες για την περαιτέρω αύξηση της δραστηριότητας και τη βελτίωση της οικονομικής θέσης της εταιρείας. Εντός του 2020, η εταιρεία συνέχισε τις επενδύσεις της σε κτιριακό και μηχανολογικό εξοπλισμό για την παραγωγή προϊόντων εφαρμογών 5G.

Υψηλή ζήτηση στο εξωτερικό

Η διοίκηση επισημαίνει ότι οι πωλήσεις τηλεπικοινωνιακών προϊόντων έχουν ζήτηση κυρίως στο εξωτερικό και ειδικότερα στην Κεντρική Ευρώπη.

Επιπρόσθετα προβλέπεται περαιτέρω άνοδος των εξαγωγών διατάξεων ηλεκτρικής προστασίας (Rayvoss) προς τις χώρες κυρίως της Βόρειας Αμερικής. Σημειώνεται, τέλος, ότι οι υπόλοιποι τομείς προϊόντων παρουσιάζουν θετικές προοπτικές, ενώ παράλληλα προβλέπεται σημαντική επέκταση του πελατολογίου της εταιρείας.

Πωλητήριο ακινήτων για καλύτερη αξιοποίηση της περιουσίας της

Τέλος, στο ξεκίνημα του 2021 η εταιρεία πήρε την απόφαση να πουλήσει δύο οριζόντιες ιδιοκτησίες, πλήρους κυριότητας, νομής και κατοχής της, επί της διασταύρωσης των οδών Ναυάρχου Νικοδήμου 24 και Θουκυδίδου στην Αθήνα, προκειμένου να αξιοποιήσει καλύτερα την περιουσία της.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ