Νέα
  • ΓΔ: 828.21 +0.39%
  • Τζίρος: 29,14 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ερχεται παράταση για τις επιταγές - Τι είπαν Σταϊκούρας, Σκυλακάκης

Επιταγές
Πηγή: Eurokinissi

Ειδικότερα, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε σε συνέντευξή την πρόθεση της κυβέρνησης να παρατείνει την κάλυψη των επιταγών ενώ θα γίνουν και τροποποιήσεις στα κριτήρια προκειμένου να ληφθεί υπόψιν ο τζίρος του διμήνου Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου. Παράλληλα προανήγγειλε παράταση και των υπολοίπων μέτρων στήριξης τον Ιανουάριο- Φεβρουάριο.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, ανέφερε πως το θέμα των επιταγών είναι επείγον και απαιτεί νομοθετική διάταξη που θα υπάρξει στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο.

«Εχει προετοιμαστεί και θα την ανακοινώσουμε στις αρχές της επόμενες εβδομάδας. Θα υπάρχει ρύθμιση για τις επιταγές που θα αφορά κυρίως την περίοδο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου, δηλαδή αυτούς που έχουν πληγεί στο δεύτερο lockdown, το οποίο έχει ειδικά χαρακτηριστικά λόγω και του click away», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Το ασφυκτικό πρόβλημα που συνιστούν για την αγορά οι επιταγές αποδεικνύει και το γεγονός ότι την Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης ζήτησε την άμεση παρέμβαση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, καθώς ενώ ο εμπορικός κόσμος περίμενε να καλύψει ένα μέρος των ταμειακών τους αναγκών την εορταστική περίοδο, τα καταστήματα παρέμειναν ουσιαστικά κλειστά.

Για τον λόγο αυτό ζήτησε την άμεση διευθέτηση του θέματος των επιταγών για όλες τις επιχειρήσεις με μεγάλη πτώση τζίρου, ανεξαρτήτως κλάδου. Παράλληλα ο πρόεδρος του Ε.Σ.Α τόνισε ότι κρίνεται αναγκαίο να καλυφθούν όχι μόνο οι εκδότες αλλά και οι κομιστές, ώστε να αποφύγουμε το ξαφνικό «πάγωμα» της αγοράς.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ