Νέα
  • ΓΔ: 909.96 -0.21%
  • Τζίρος: 38,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Wall Street: Κέρδη - ρεκόρ για το 2021 θα ανακοινώσουν οι μεγάλες τράπεζες

Goldman Sachs
Goldman Sachs / Πηγή: AP Images

Ρεκόρ κερδών για το 2021 αναμένεται να ανακοινώσουν οι μεγαλύτερες τράπεζες της Wall Street τον Ιανουάριο, χάρη στις «παχυλές» προμήθειες από την επενδυτική τραπεζική, με τους αναλυτές να σημειώνουν ότι πιθανόν τέτοια κέρδη θα υπάρξουν ξανά μετά από χρόνια.

Η Citigroup και η JPMorgan Chase είναι οι πρώτες μεγάλες τράπεζες που θα ανακοινώσουν στις 14 Ιανουαρίου τα αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο του 2021, ενώ θα ακολουθήσουν η Goldman Sachs στις 18 Ιανουαρίου και την επόμενη ημέρα η Morgan Stanley και η Bank of America.

Αισιοδοξία για ισχυρά κέρδη και το 2022

Οι αναλυτές προβλέπουν ότι όλες οι παραπάνω τράπεζες εκτός της Citi θα ανακοινώσουν ετήσια κέρδη – ρεκόρ. Η προοπτική των αυξήσεων των επιτοκίων από τη Fed το 2022 τροφοδοτεί μία αισιοδοξία ότι και φέτος μπορεί να είναι μία ισχυρή χρονιά.

«Αναμένουμε ότι οι τραπεζικές μετοχές θα συνεχίσουν να έχουν καλύτερες επιδόσεις από το σύνολο της αγοράς το 2022», ανέφερε αναλυτής της Barlays σε σημείωμα προς τους πελάτες της τράπεζας.

Αποδεσμεύθηκαν αποθεματικά 35 δισ. δολαρίων 

Τα κέρδη για το 2021 ενισχύθηκαν από την αποδέσμευση αποθεματικών που είχαν σχηματισθεί για να καλυφθούν οι δυνητικές ζημιές από δάνεια, για τα οποία υπήρχε ο φόβος ότι μπορεί να «κοκκίνιζαν» λόγω της πανδημίας.

Οι ζημιές έως τώρα αποδείχθηκαν πολύ μικρότερες σε σχέση με τους φόβους. Αναλυτές της Goldman εκτιμούν ότι οι επτά μεγάλες τράπεζες που καλύπτει, μεταξύ των οποίων είναι η JPMorgan και η Bank of America, έχουν αποδεσμεύσει τώρα 36 από τα 50 δισ. δολάρια των προβλέψεων που είχαν σχηματίσει αρχικά για επισφάλειες δανείων.

Οι τράπεζες ωφελήθηκαν επίσης από τις προμήθειες της επενδυτικής τραπεζικής, καθώς οι εξαγορές και συγχωνεύσεις σε παγκόσμιο επίπεδο το 2021 ανήλθαν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Εως τώρα, οι τράπεζες χρησιμοποιούν τα κέρδη τους για να επενδύουν στην τεχνολογία, να πληρώνουν μπόνους και να επαναγοράζουν τις μετοχές τους.

Με πληροφορίες από Financial Times

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ