Νέα
  • ΓΔ: 859.79 -0.03%
  • Τζίρος: 79,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αγκαλιά με τη σύμβαση της Ψυττάλειας το σχήμα ΑΚΤΩΡ-ΑΒΑΞ-ΕΡΓΟΤΕΜ - Τα επόμενα βήματα

Πηγή: Eurokinissi

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό προχωρά η διαδικασία για να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την Ψυττάλεια. Τελευταία εξέλιξη είναι η έγκριση του πρακτικού του διαγωνισμού, με το οποίο κατακυρώνεται το αποτελεσμα στο σχήμα ΑΚΤΩΡ-ΑΒΑΞ-ΕΡΓΟΤΕΜ.

Ουσιαστικά πλέον περνάμε στην προσυμβατική περίοδο (εφόσον δεν προκύψουν στην πορεία άλλες προσφυγές).

Στόχος της ΕΥΔΑΠ, σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση, είναι μέχρι την Ανοιξη να έχει υπογραφεί η σύμβαση για την διαχείριση της Ψυττάλειας από την παραπάνω κοινοπραξία η οποία κατάφερε να επικρατήσει στον πολύκροτο διαγωνισμό. 

Επόμενο βήμα η αποστολή της σύμβασης προς έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Εφόσον και εκεί δεν έχουμε καθυστερήσεις η σύμβαση μπορεί να υπογραφεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Το σχήμα ΑΚΤΩΡ-ΑΒΑΞ-ΕΡΓΟΤΕΜ έδωσε έκπτωση 35,5% και μετατρεπόμενο σε τίμημα 168,65 εκατ. ευρώ

Στο διαγωνισμό για την Ψυτάλλεια συμμετείχαν και οι εταιρείες Intrakat – Suez International –ΤΕΡΝΑ και Mυτιληναίος-Κωνσταντινίδης, oι οποίες αποκλείστηκαν αρχικά από τη διαγωνιστική διαδικασία. Ωστόσο, αργότερα ξαναμπήκαν χωρίς αποτέλεσμα, καθώς το έργο κατέληξε στην κοινοπραξία που ήδη διαχειρίζεται το ΚΕΛ της Ψυττάλειας.

Το αντικείμενο του έργου

Αντικείμενο του έργου είναι η λειτουργία και συντήρηση του ΚΕΛ Ψυττάλειας και η μεταφορά και διάθεση της παραγόμενης ξηραμένης ιλύος στο ΚΕΛΨ ως απόβλητο.

Η διάρκεια της σύμβασης για το πρώτο αντικείμενο θα είναι 60 μήνες με δικαίωμα παράτασης μέχρι 12 μήνες. Για την μεταφορά και διάθεση της ιλύος η διάρκεια είναι αντίστοιχα 24 +48 μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι έως σήμερα και απο το 1999 που η ΑΚΤΩΡ ολοκλήρωσε τη Β' φάση του έργου, με το οποίο ο βιολογικός της Ψυττάλειας κατέστη ένα από τα πιο σημαντικά περιβαλλοντικά έργα στο είδος του στην Ευρώπη, τις ωφέλειες του οποίου γνωρίζουν πλέον πολύ καλά οι κάτοικοι της πρωτεύουσας.

Η ΑΚΤΩΡ συμμετέχει διαρκώς στη λειτουργια και συντήρηση του έργου, γεγονός που δίνει τα εχέγγυα για άλλη μια αποτελεσματική λειτουργία και την επόμενη πενταετία.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ