Νέα
  • ΓΔ: 859.79 -0.03%
  • Τζίρος: 79,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Τι αλλάζει στο ύψος των φορτηγών που μεταφέρουν κοντέινερ

Πηγή: Pixabay

«Aμεση και θετική ήταν η ανταπόκριση των αρμοδίων υπηρεσιών, στο αίτημα του Πανελλήνιου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών, που διαβίβασε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς στον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη για ρύθμιση στην εθνική νομοθεσία αναφορικά με το επιτρεπόμενο ύψος φορτηγών οχημάτων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων» όπως αναφέρει ανακοίνωση του επιμελητηρίου.

Πιο αναλυτικά, σε απαντητική επιστολή προς το ΕΒΕΠ σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι «μετά από συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Υποδομών, προέκυψε ότι το ύψος των γεφυρών επιτρέπει τη διέλευση φορτηγών με containers ύψους πάνω από 4,20 μέτρων, θα προχωρήσουμε άμεσα στην τροποποίηση της σχετικής απόφασης, προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα του Πανελλήνιου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών».

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΕΒΕΠ, ως προς το όριο του ύψους, στην Ευρωπαϊκή Οδηγία υπάρχει εξαίρεση για τη μεταφορά των containers 20 feet με ύψος 2,90 μ., κάτι που δεν διευκρινίζει η εθνική μας νομοθεσία, γεγονός που προκάλεσε τη σχετική παρέμβαση του επιμελητηρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ