Νέα
  • ΓΔ: 903.97 -2.04%
  • Τζίρος: 84,23 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Apple: Ρεκόρ πωλήσεων παρά τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα

Apple
Πηγή: APImages

Ρεκόρ πωλήσεων στο τέταρτο τρίμηνο του 2021 κατέγραψε η Apple, πάνω από τις προσδοκίες χάρη στην υψηλή ζήτηση για iPhone και την αύξηση των συνδρομητών. Και αυτό παρά τις ελλείψεις σε chips, οι οποίες έχουν αρχίσει να μειώνονται, αλλά κόστισαν στην εταιρεία έσοδα ύψους 6 δισ. δολαρίων.  

Το iPhone 13, το οποίο η Apple άρχισε να πουλά λίγες ημέρες πριν αρχίσει το τέταρτο τρίμηνο, οδήγησε τα έσοδα της εταιρείας από πωλήσεις κινητών στα 71,6 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 9% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020.

Στο σύνολο του 2021, τα έσοδα αυξήθηκαν 11% στα 123,9 δισ. δολάρια, ενώ τα κέρδη της ανήλθαν σε 34,6 δις. δολάρια  ή 2,10 δολάρια ανά μετοχή.

Η μετοχή της Apple αυξήθηκε πάνω από 3% στα 164,3 δολάρια στη διαπραγμάτευση μετά το κλείσιμο της αγοράς, αλλά είναι 10% χαμηλότερη από την αρχή του έτους καθώς οι επενδυτές επαναξιολογούν τις μετοχές που εκτινάχθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας και τοποθετούν τα χρήματά τους σε πιο ασφαλή assets.

Η Apple εκμεταλλεύθηκε το μέγεθός της

Tα αποτελέσματα – ρεκόρ για το τρίμηνο αντανακλούν ό,τι περιέγραφαν οι αναλυτές για την αξιοποίηση από την Apple του τεράστιου μεγέθους της.

Η εταιρεία, που έχει πάνω από 1,8 δισ. ενεργές συσκευές στην αγορά, μπόρεσε να πιέσει τους προμηθευτές και τις συνεργαζόμενες εταιρείες να παράγουν μεγαλύτερες ποσότητες iPhone και άλλων συσκευών παρά τις ελλείψεις που προκάλεσε η πανδημία.

«Χειρίστηκαν την εφοδιαστική αλυσίδα καλύτερα από κάθε άλλον και αυτό φαίνεται στα αποτελέσματα», δήλωσε αναλυτής της αγοράς smartphone.

Η ζήτηση κατά τη διάρκεια του εορταστικού τριμήνου ξεπέρασε την προσφορά, όπως ανέμενε η Apple, δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της, Luca Maestri, σε συνέντευξή του στο Reuters, σημειώνοντας ότι το αποτέλεσμα ήταν οι απώλειες πωλήσεων να υπερβούν τα 6 δισ. δολάρια. Πρόσθεσε, όμως, ότι οι περιορισμοί στην προσφορά θα μειωθούν στο τρέχον τρίμηνο.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ