Νέα
  • ΓΔ: 792.9 +0.56%
  • Τζίρος: 65,92 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ημέρα Βιομηχανικής Συνεργασίας διοργανώνουν ο όμιλος ΟΝΕΧ και ο όμιλος Fincantieri

Πηγή: INTIME NEWS

Την Ημέρα Βιομηχανικής Συνεργασίας με θέμα «Εγχώριες δυνατότητες ναυπηγικού τομέα-Δημιουργία ναυπηγικού οικοσυστήματος», διοργανώνουν από κοινού την Πέμπτη 3 και την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022 στην Ελευσίνα, ο επενδυτικός αμερικανικός όμιλος ΟΝΕΧ μέσω της ΟΝΕΧ Elefsis Shipyards AE και ο παγκοσμίας εμβέλειας ναυπηγικός όμιλος Fincantieri S.p.A..

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΟΝΕΧ, οι δύο όμιλοι εξετάζουν την από κοινού ανάπτυξη έργων ναυπήγησης και επισκευής πλοίων, μεγάλο μέρος των οποίων θα πραγματοποιείται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα ONEX Elefsis Shipyards, που θα απευθύνονται και στη διεθνή αγορά πέραν της ελληνικής, με έμφαση στην πρόσφατη υποβολή επίσημης πρότασης στην Ελληνική Κυβέρνηση από την Fincantieri S.p.A. για την από κοινού υλοποίηση του προγράμματος προμήθειας των νέων κορβετών του Πολεμικού Ναυτικού στα ONEX Elefsis Shipyards - με την επένδυση σε δημιουργία γραμμής παραγωγής καθολικής κατασκευής πλοίων αυτής της κατηγορίας.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η δημιουργία του κατάλληλου οικοσυστήματος εταιριών, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον σχετικό κλάδο στην εγχώρια αγορά, που θα μπορέσει να υποστηρίξει την προοπτική του προγράμματος κορβετών, αλλά και τις λοιπές νέες ναυπηγήσεις στα ONEX Elefsis Shipyards.

Απώτερος στόχος των Fincantieri-ONEX είναι να αξιοποιηθεί στο έπακρο το υπάρχον δυναμικό των ελληνικών επιχειρήσεων, να αποκτηθεί σημαντική τεχνογνωσία μέσω της συμμετοχής τους σε διεθνή προγράμματα συμπαραγωγής και να προωθηθούν οι δυνατότητές τους στην παγκόσμια αγορά, προκειμένου να συμβάλουν δραστικά και ουσιαστικά στην αναζωογόνηση της ναυπηγικής βιομηχανίας στην Ελλάδα.

Η ημερίδα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της ιταλικής πρεσβείας, της γενικής γραμματείας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, του δήμου Ελευσίνας και άλλων φορέων.

Οι εγγραφές συμμετοχής πραγματοποιούνται μέσω της πλατφόρμας https://www.eventcreate.com/e/fincantieri-onex-industry.

Παρέχεται η δυνατότητα εξ' αποστάσεως συμμετοχής/παρουσίασης μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, ενώ η φυσική παρουσία προϋποθέτει αποκλειστικά την επίδειξη ισχύοντος πιστοποιητικού Covid-19 εμβολιασμού, ή νόσησης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ