Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ερχεται νέo αμερικανικό mega deal στην Ελλάδα από την ΜΕΤΑ του Facebook - Ποια startup εξαγοράζει

Την είσοδο της Ελλάδας στο Meta hub club σηματοδοτεί η κυοφορούμενη εξαγορά ελληνικής start up από τη δημοφιλή πλατφόρμα social media, Facebook.

Η μητρική εταιρεία της Meta, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει βάλει στο στόχαστρο την πατρινή εταιρεία λογισμικού επεξεργασίας ήχου Accusonus. Πρόθεση της πολυεθνικής κατά τις ίδιες πληροφορίες είναι να χτίσει «γύρω» της ένα ευρύτερο οικοσύστημα με τη μεταφορά άλλων έργων από τις διεθνείς δραστηριότητες του Facebook που συνδέονται με την επεξεργασία ήχου κάτω απ’ την «ομπρέλα» ελληνικής θυγατρικής που θα συσταθεί.

Στόχος της είναι η ελληνική startup να παρέχει τις λύσεις ήχου που απαιτεί ο κόσμος εικονικής πραγματικότητας ή metaverse που αναπτύσσει ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός.

Το ηχηρό deal αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στα επόμενα 24ωρα, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα ανέφερε ο Αλέξης Πατέλης, σε tweet του την περασμένη εβδομάδα. «Αυτή την εβδομάδα δύο μεγάλες εξαγορές από αμερικάνικες εταιρείες, ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και προπομπός επενδύσεων» ήταν το σχετικό τιτίβισμα του επικεφαλής στο οικονομικό γραφείο του πρωθυπουργού

Η πρώτη εξαγορά ανακοινώθηκε ήδη και αφορά την στρατηγική επένδυση της J.P. Morgan στη Viva Wallet, που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα και η οποία φαίνεται να ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ ανεβάζοντας την αποτίμηση της ελληνικής εταιρείας κοντά στα 1,8 δισ. ευρώ. 

Η Accusonus, με ιδρυτές τον Αλέξανδρο Τσιλφίδη, Ηλία Κοκκίνη και Μιχάλη Τζάννε και έτερο μέτοχό της, το κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών Big Pi Ventures, συμφερόντων Μάρκου Βερέμη, σε αποτίμηση (enterprise value) που κινείται στην περιοχή μεταξύ 70 και 100 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ απασχολεί πάνω από 50 άτομα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ