Νέα
  • ΓΔ: 785.88 +0.79%
  • Τζίρος: 42,32 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΔΜΗΕ: Ενα στρατηγικό deal που αλλάζει τα δεδομένα και ισχυροποιεί τη διεθνή παρουσία

ΑΔΜΗΕ / Πηγή: Eurokinissi
ΑΔΜΗΕ / Πηγή: Eurokinissi

Το πρώτο βήμα για τη διεθνοποίηση της δραστηριότητας του ΑΔΜΗΕ στην παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών έγινε χθες με την υπογραφή MοU μεταξύ του ΑΔΜΗΕ και της Telecom Egypt.

Σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας, οι δύο εταιρείες θα διερευνήσουν το επιχειρηματικό σχέδιο ανάπτυξης υποθαλάσσιου καλωδίου οπτικής ίνας που θα συνδέει την Κρήτη και την Αίγυπτο, τόσο το κόστος του όσο και την αποδοτικότητά του.

Η στρατηγική συμφωνία θέτει τις βάσεις για τη διερεύνηση εναλλακτικών επιλογών συνδεσιμότητας μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, καθώς και τη βέλτιστη αξιοποίηση των υπερσύγχρονων και διεθνούς εμβέλειας δικτύων της Telecom Egypt και της Grid Telecom, μέσα από την υφιστάμενη και μελλοντική οπτική διασύνδεσή τους με γειτονικές χώρες.

Ο ρόλος της Κρήτης

Ο ΑΔΜΗΕ έχοντας ολοκληρώσει τη διασύνδεση Κρήτης-Αττικής μπορεί πλέον να την αξιοποιήσει για να αναδείξει τον ρόλο της Κρήτης ως έναν κόμβο στο πέρασμα των καλωδίων από την Ευρώπη προς τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Χάρη στην τεχνογνωσία του σε έργα υποβρύχιων ηλεκτρικών διασυνδέσεων, ο ΑΔΜΗΕ αναδεικνύεται σε βασικό συντελεστή κρίσιμων διεθνών διασυνδέσεων που δρομολογούνται στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Με την Grid Telecom ως σημαντικό στρατηγικό εταίρο, η Telecom Egypt θα μπορέσει να επεκτείνει την εμβέλειά της στην Ευρώπη, ενώ την ίδια στιγμή, αν το project ολοκληρωθεί, ο ΑΔΜΗΕ θα δημιουργήσει επέκταση στη Βόρεια Αφρική.

Ο διευθυντής της Grid Telecom, Γεώργιος Ψυρρής, δήλωσε: «Η Grid Telecom, στα μόλις τρία χρόνια από την ίδρυσή της, έχει επιτύχει σημαντικές επιχειρηματικές συμφωνίες εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων και αναγνωρίζεται ήδη ως ένας από τους βασικούς παρόχους στην τηλεπικοινωνιακή αγορά χονδρικής. H υπογραφή αυτού του μνημονίου με την Telecom Egypt σηματοδοτεί την έναρξη μιας σημαντικής συνεργασίας με έναν ισχυρό σύμμαχο, ενισχύοντας τη διεθνή παρουσία μας και επιβεβαιώνοντας εκ νέου την εμπιστοσύνη της αγοράς στις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της εταιρείας μας».

Το μνημόνιο της Grid Telecom με την Telecom Egypt

Η Grid Telecom, θυγατρική του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), και η Telecom Egypt, ο πρώτος ολοκληρωμένος τηλεπικοινωνιακός οργανισμός της Αιγύπτου και ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές υποθαλάσσιων καλωδιακών συστημάτων στην περιοχή, υπέγραψαν νωρίτερα σήμερα μνημόνιο συνεργασίας (MoU) στρατηγικής σημασίας με αντικείμενο τη διασύνδεση Ελλάδας και Αιγύπτου, μέσω υποθαλάσσιας καλωδιακής υποδομής.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν, στα κεντρικά γραφεία του ΑΔΜΗΕ στην Αθήνα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης και ο διευθύνων σύμβουλος της Telecom Egypt Adel Hamed. Παρόντες στην τελετή υπογραφής ήταν ο Έλληνας υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Αιγύπτιος ομόλογός του δρ Amr Talaat και ο επιτετραμμένος της πρεσβείας της Αιγύπτου στην Αθήνα, Mohamed Elghazawy.

Μανουσάκης: Ισχυρές βάσεις για νέα έργα διεθνών διασυνδέσεων

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, δήλωσε: «Ο ΑΔΜΗΕ, διευρύνοντας τις σχέσεις που έχει ήδη αναπτύξει στην Αίγυπτο για τη δημιουργία υποδομών μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ξεκινά μία εποικοδομητική συνεργασία με την Telecom Egypt και θέτει ισχυρές βάσεις για νέα έργα διεθνών διασυνδέσεων μεταξύ των δύο χωρών, που επεκτείνονται πλέον και στις τηλεπικοινωνίες. Η υπογραφή στρατηγικού μνημονίου κατανόησης ανάμεσα στον ΑΔΜΗΕ και μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες εκμετάλλευσης υποθαλάσσιων τηλεπικοινωνιακών καλωδίων παγκοσμίως, αναβαθμίζει περαιτέρω τη στρατηγική διεθνούς ανάπτυξης του Ομίλου μας και μπορεί να συμβάλει ενεργά στην ανάδειξη της Ελλάδας ως βασικού τηλεπικοινωνιακού κόμβου στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Telecom Egypt, Adel Hamed, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δουλέψουμε από κοινού με την Grid Telecom, καθώς αυτή η συνεργασία θα ενισχύσει τη στρατηγική μας για περαιτέρω επέκταση της διεθνούς μας υποδομής και αύξηση της γεωγραφικής ποικιλομορφίας του ενεργητικού μας. Με την Grid Telecom ως σημαντικό στρατηγικό εταίρο, θα μπορέσουμε να επεκτείνουμε την εμβέλειά μας στην Ευρώπη, μέσω του εκτεταμένου δικτύου της εταιρείας εντός και πέραν των ελληνικών συνόρων».

https://www.imerisia.gr/epiheiriseis/energeia/34684_dei-pote-tha-ypohorisoyn-oi-times-o-ianoyarios-heiroteros-minas-gia

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ