Νέα
  • ΓΔ: 1270.35 -0.39%
  • Τζίρος: 95,05 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

AstraZeneca: Αυξημένα κέρδη κατα 16-19% αναμένει για το 2022 - Αύξησε το μέρισμα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η AstraZeneca προβλέπει υψηλότερες πωλήσεις για το 2022 και αύξησε το μέρισμα καθώς ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου κέρδη για το δ΄ τρίμηνο, χάρη στη θεραπεία αντισωμάτων για τον κορονοϊό, και των φαρμάκων για τον καρκίνο.

Αλλά η βρετανική εταιρεία προειδοποίησε πως τα μεικτά περιθώρια κερδοφορίας από τα προϊόντα για τον κορονοϊό, αναμένεται να διαμορφωθούν χαμηλότερα από τον μέσο όρο της εταιρείας για το έτος, ενώ οι πωλήσεις για τα εν λόγω προϊόντα αναμένει ότι θα μειωθούν.

Η AstraZeneca η οποία έχει δηλώσει πως τα κράτη με χαμηλό εισόδημα θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το φάρμακο της σε τιμή κόστους, καθιέρωσε μια ξεχωριστή μονάδα για να εστιάσει στις προσπάθειες της καταπολέμησης του κορονοϊού και άλλων λοιμώξεων του αναπνευστικού.

"Η AstraZeneca συνέχισε την ισχυρή αναπτυξιακή τροχιά της το 2021, με πέντε από τα φάρμακά μας να ξεπερνούν το νέο όριο πωλήσεων”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Pascal Soriot.

Η Άγγλο-σουηδική φαρμακοβιομηχανία αναμένει ότι τα έσοδα του 2022 θα αυξηθούν κατά 16%-19%. Το 2021 οι πωλήσεις αυξήθηκαν 38% στα 37,42 δισ. Δολάρια σε σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία.

Οι αναλυτές αναμένουν 6,68 δολάρια ανά μετοχή και πωλήσεις 42,73 δισ. δολαρίων.

Η εταιρεία επίσης τόνισε ότι θα αυξήσει το μέρισμα της, για πρώτη φορά στη δεκαετία, κατά 0,10 δολάρια, στα 2,90 δολάρια.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ