Νέα
 • ΓΔ: 912.33 +0.05%
 • Τζίρος: 277,61 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Lamda Development: Ξεκινά συνεργασία με την κοινοπραξία Mace και Jacobs για το Ελληνικό

Στο όχημα της επένδυσης στο Ελληνικό προστίθεται η κοινοπραξία Mace – Jacobs με καθήκοντα Γενικού Συμβούλου Διαχείρισης του Έργου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Lamda Developement

Η κοινοπραξία Mace – Jacobs ανέλαβε καθήκοντα γενικού Συμβούλου Διαχείρισης Έργου και Συμβούλου Διαχείρισης Κτιριακών Έργων για να υποστηρίξει την ομάδα του έργου του Ελληνικού. Η κοινοπραξία Mace – Jacobs αξιοποιεί συνεργάτες της από όλο τον κόσμο ώστε να συνδράμει την ομάδα της Lamda Development στο έργο του Ελληνικού και να επιταχύνει την πρόοδο των εργασιών σε μεγάλα κτιριακά έργα που έχουν ήδη παρουσιαστεί στο κοινό, όπως ο Marina Tower, το The Ellinikon Commercial Hub κ.α. Ο σχεδιασμός προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και οι διαδικασίες ανάδειξης των εταιρειών που θα αναλάβουν την κατασκευή των έργων έχουν ξεκινήσει.

Η εμπειρία της κοινοπραξίας θα βοηθήσει στην εξασφάλιση καλύτερης σχεδιαστικής και κατασκευαστικής ποιότητας, επιτάχυνση των εργασιών και έλεγχο των κατασκευαστικών εταιρειών ώστε να αποφέρει καλύτερα συνολικά αποτελέσματα για το έργο του Ελληνικού, τη Lamda και τους μετόχους της αλλά και για την ευρύτερη αγορά.

O Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development δήλωσε «Μέσω αυτής της συνεργασίας, η Lamda Development αξιοποιεί την εξειδίκευση και τεχνογνωσία των Mace και Jacobs, και των ολοκληρωμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών που θα παρέχουν στο έργο του Ελληνικού, ώστε να κάνει πραγματικότητα το μεγάλο της όραμα. Η συνδυασμένη εμπειρία της Lamda Development και των εταιρειών Mace και Jacobs θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας πράσινης, βιώσιμης και έξυπνης πόλης με άριστη ποιότητα ζωής και ιδιαίτερα κτίρια – τοπόσημα, μεταλαμπαδεύοντας παράλληλα τεχνογνωσία και νέες κατασκευαστικές τεχνικές στην ελληνική αγορά μέσα στα επόμενα χρόνια.”

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τη Jacobs ώστε να κάνουμε το όραμα της Lamda Development για το Ελληνικό πραγματικότητα,” δήλωσε ο Jason Millett, Διευθύνων Σύμβουλος της Mace Consult και μέλος του ΔΣ του Mace Group. “Οι σύμβουλοί μας έχουν πάθος για αυτό που κάνουν, αξιοποιώντας σε κάθε έργο καινοτομία και εμπειρία δεκαετιών στην διαχείριση έργων από όλο τον κόσμο, και εδώ έχουμε ένα από τα πιο συναρπαστικά έργα αστικής ανάπλασης που έχει δει ποτέ η Ευρώπη. Ως κορυφαίος προορισμός υψηλής ποιότητας, το Ελληνικό θα συμβάλει ουσιαστικά στην ανάδειξη της Αθήνας και στη διαμόρφωση της Ελλάδας ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού παγκοσμίως.»

«Το Ελληνικό αποτελεί πρότυπο έργο ολοκληρωμένης αειφόρου διαβίωσης και μια συναρπαστική επένδυση που θα προσελκύσει κόσμο στην περιοχή για εργασία, κοινωνικές επαφές και τουρισμό,” δήλωσε ο Donald Morrison, People & Places Solutions Senior Vice President Europe & Digital Strategies της Jacobs. “Οι άνθρωποί μας έχουν μεγάλη εμπειρία στην ολοκληρωμένη διαχείριση έργων ανάπλασης σε παγκόσμιο επίπεδο, ώστε να υποστηρίξουν αυτό το μοναδικό project, το οποίο αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία δημιουργίας μιας νέας ελληνικής πόλης. Θα συνεργαστούμε στενά με την εγχώρια εφοδιαστική αλυσίδα στην Ελλάδα για να ζωντανέψουμε το όραμα του Ελληνικού και να υποστηρίξουμε τη δημιουργία ευκαιριών σταδιοδρομίας μελών της κοινότητας σε θέσεις υψηλών απαιτήσεων.»

Στο πλαίσιο του έργου του Ελληνικού η Lamda σκοπεύει να:

 • Αναπτύξει συνεργασίες με τοπικά πανεπιστήμια και την ελληνική κατασκευαστική κοινότητα
 • Διασφαλίσει την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των εργαζόμενων κατά την ανάπτυξη του έργου
 • Προχωρήσει σε μεγάλες συνεργασίες με τους καλύτερους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 • Εδραιώσει μια ισχυρότερη εφοδιαστική αλυσίδα στον κατασκευαστικό κλάδο
 • Υποστηρίξει τον στόχο της χώρας για την επαναπροσέλκυση εργαζόμενων και τη διευκόλυνση μετάδοσης γνώσεων
 • Εισαγάγει νέες τεχνολογίες και τεχνικές στον τομέα των κατασκευών

i. Με τη χρήση Digital Supply Chain management ώστε να μειώσει τις αβεβαιότητες της εφοδιαστικής αλυσίδας και να εξασφαλίσει την έγκαιρη παράδοση έργων στην αγορά

ii. Με τη χρήση μεθόδων Design Manufacture Assemble και τυποποίηση της παραγωγής με μεθόδους «εργοστασιακού» τύπου, που βοηθούν στην αύξηση της ποιότητας και της παραγωγικότητας και τη μείωση των κινδύνων των εργαζομένων

 • Εμπλουτίσει τη τεχνογνωσία του εργατικού δυναμικού της χώρας, που έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια λόγω εκπατρισμού, με προγράμματα μεταφοράς γνώσης από τους διεθνείς συμβούλους. Αυτό θα πραγματοποιηθεί κυρίως μέσω προγραμμάτων τεχνικής κατάρτισης στον χώρο της εργασίας καθώς και σε συνεργασία με ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα. Συγχρόνως θα αναβαθμιστούν οι δεξιότητες και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των συμβούλων real estate, των κατασκευαστικών εταιρειών και των υπηρεσιών της χώρας σε διεθνή επίπεδα
 • Δημιουργήσει μια πράσινη βιώσιμη έξυπνη πόλη, φιλική προς τον άνθρωπο, με μεγάλα δίκτυα ποδηλατοδιαδρομών και δρόμους περιπάτου, όπου οι κάτοικοι θα ζουν και θα εργάζονται κάνοντας περιορισμένη χρήση ιδιωτικών μεταφορικών μέσων
 • Εισαγάγει Έξυπνες υποδομές «Πράσινης Ενέργειας» και υψηλά πρότυπα βιωσιμότητας που θα αποτελέσουν ορόσημα για την Ελλάδα και την Ευρώπη τα ερχόμενα χρόνια

Επέκταση

Με το έργο στο Ελληνικό η Lamda Development επεκτείνει τη διεθνή παρουσία της ελληνικής αγοράς real estate καθώς:

- Κατά την πλήρη λειτουργία του το Ελληνικό, θα προσελκύσει επενδυτές και αγοραστές ακινήτων από όλο τον κόσμο

- Θα αυξήσει τις Άμεσες Ξένες Επενδύσεις (FDI) στην ελληνική αγορά ακινήτων

- Θα ενθαρρύνει την ανάπτυξη παρόμοιων έργων από επενδυτές κατά μήκος της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Η Mace κατέχει ηγετική θέση στην αγορά των πολύ μεγάλων κτιρίων, έχοντας διαχειριστεί την ανάπτυξη μερικών από τους παγκοσμίως γνωστότερους ουρανοξύστες και έργα μικτής χρήσης.

Η Jacobs αποτελεί κορυφαία εταιρεία παροχής υπηρεσιών διαχείρισης προγραμμάτων στρατηγικού σχεδιασμού σε παγκόσμιο επίπεδο, υποστηρίζοντας ως σύμβουλος τις διοικητικές ομάδες ορισμένων εκ των πλέον αναγνωρίσιμων έργων στον κόσμο.

Η κοινοπραξία Mace – Jacobs έχει διαχειριστεί κάποια από τα μεγαλύτερα κατασκευαστικά προγράμματα στον κόσμο, όπως τα Expo 2020, London 2012 και FIFA 2022.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ