Νέα
  • ΓΔ: 786.32 +0.84%
  • Τζίρος: 46,39 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μεγάλη η έκθεση της Frigoglass στη Ρωσία – Οι πρώτες επιπτώσεις από την κρίση

Πηγή: frigoglass.com

Οι αγορές της Ρωσίας και της Ουκρανίας αποτελούν το 14,5% και το 2,4% των πωλήσεων του Ομίλου Frigolass, αντίστοιχα, σύμφωνα με τα μη ελεγμένα στοιχεία του 2021.

Επίσης, η θυγατρική του ομίλου στη Ρωσία Eurasia LCC, (η οποία ότι λειτουργεί μονάδα παραγωγής επαγγελματικής ψύξης) είχε, σημαντικές εξαγωγές (ετοίμων και ημιετοίμων προϊόντων) σε άλλες χώρες και σε θυγατρικές του Ομίλου το 2021, καθώς λειτουργεί ως κύρια μονάδα παραγωγής στην Ευρώπη μετά το περιστατικό πυρκαγιάς στο εργοστάσιό της εταιρείας στη Ρουμανία τον Ιούνιο του 2021.

Περαιτέρω, η θυγατρική στη Ρωσία αποτελεί το 20% του ενεργητικού του Ομίλου για το 2021. Η εταιρεία αγοράζει πρώτες ύλες στη Ρωσία, οι οποίες καταναλώνονται από την θυγατρική της και αντιπροσωπεύουν το 23% των συνολικών αγορών του κλάδου Επαγγελματικής Ψύξης το 2021.

Περιορισμοί στην εφοδιαστική αλυσίδα

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Frigoglass εργάζεται ώστε να εκτιμήσει τον αντίκτυπο των κυρώσεων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ε.Ε. στη θυγατρική της και στον κλάδο της Επαγγελματικής Ψύξης.

Επί του παρόντος, έχει αντιμετωπίσει περιορισμούς στην εφοδιαστική αλυσίδα που σχετίζονται με τις μετακινήσεις των προϊόντων και την εισαγωγή πρώτων υλών, ενώ εξετάζει  και καταρτίζει πλάνα για τη διατήρηση της ομαλής λειτουργίας της εφοδιαστικής αλυσίδας. Επίσης, συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση και να αναπτύσσει πλάνα έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση πιθανής επιβολής νέων περιορισμών.

Σημειώνεται τέλος ότι η θυγατρική του ομίλου διατηρεί πιστωτικές γραμμές με διεθνείς και κρατικές τράπεζες στη Ρωσία. Στις 31 Δεκεμβρίου 2021, η Eurasia LCC είχε δανεισμό ύψους €34 εκατ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ