Νέα
  • ΓΔ: 1261.67 +0.28%
  • Τζίρος: 120,89 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ρωσία: Nestlé και Danone αναστέλλουν επενδύσεις και συνεχίζουν μόνο με βρεφικά προϊόντα

Nestle
Πηγή: AP Images

H Nestlé ανακοίνωσε ότι αναστέλλει την κυκλοφορία γνωστών προϊόντων της, ενώ ήδη έχει σταματήσει τις μη βασικές εισαγωγές και εξαγωγές προς και από τη Ρωσία, καθώς και κάθε διαφημιστική καμπάνια και κεφαλαιακή επένδυση στη χώρα.

Επίσης, η μεγάλη εταιρεία καταναλωτικών αγαθών παγκοσμίως δήλωσε ότι δεν αναμένει να έχει κέρδη στη Ρωσία άρα δεν θα πληρώνει πλέον και φόρους, αλλά εάν προκύψουν κέρδη, θα χρησιμοποιούνται για ανθρωπιστική βοήθεια.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η Nestlé αναφέρει ότι καθώς ο πόλεμος μαίνεται στην Ουκρανία, «οι δραστηριότητές μας στη Ρωσία θα επικεντρωθούν στην παροχή βασικών τροφίμων, όπως παιδικές τροφές και ιατρική/νοσοκομειακή διατροφή - όχι στην επίτευξη κέρδους. Αυτή η προσέγγιση είναι σύμφωνη με το σκοπό και τις αξίες μας. Υποστηρίζει την αρχή της διασφάλισης του βασικού δικαιώματος στην τροφή».

Επίσης, τονίζει ότι αναστέλλει την κυκλοφορία γνωστών εμπορικών σημάτων της Nestlé, όπως το KitKat και το Nesquik, μεταξύ άλλων. «Έχουμε ήδη σταματήσει τις μη βασικές εισαγωγές και εξαγωγές προς και από τη Ρωσία, σταματήσαμε κάθε διαφήμιση και αναστείλαμε κάθε κεφαλαιακή επένδυση στη χώρα. Φυσικά, συμμορφωνόμαστε πλήρως με όλες τις διεθνείς κυρώσεις κατά της Ρωσίας», επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Παρόλο που δεν αναμένουμε να έχουμε κέρδη στη χώρα ή να πληρώσουμε σχετικούς φόρους για το ορατό μέλλον στη Ρωσία, τυχόν κέρδη θα διατεθούν σε ανθρωπιστικές οργανώσεις αρωγής. Αυτό γίνεται επιπλέον των εκατοντάδων τόνων προμηθειών τροφίμων και της σημαντικής οικονομικής βοήθειας που έχουμε ήδη συνεισφέρει για τη στήριξη των ανθρώπων στην Ουκρανία και των προσφύγων στις γειτονικές χώρες. Και οι προσπάθειες αυτές θα συνεχιστούν. Στεκόμαστε στο πλευρό του λαού της Ουκρανίας και των 5.800 εργαζομένων μας εκεί», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

Συνεχίζει την τοπική παραγωγ η Danone

Ο γαλλικός όμιλος τροφίμων Danone ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συνεχίσει την τοπική παραγωγή της στη Ρωσία βασικών γαλακτοκομικών προϊόντων και προϊόντων διατροφής για βρέφη.

Πρόσθεσε ότι έχει σταματήσει όλες τις άλλες εισαγωγές και εξαγωγές (Evian, Alpro…) και σταμάτησε όλες τις επενδύσεις, συμπεριλαμβανομένης της διαφήμισης και της προώθησης πωλήσεων στη Ρωσία και ότι δεν λαμβάνει μετρητά, μερίσματα ή κέρδη από τις ρωσικές του επιχειρήσεις.

Η Danone ανακοίνωσε ότι έχει καταδικάσει τον πόλεμο, τον οποίο η Ρωσία αποκαλεί "ειδική στρατιωτική επιχείρηση", από την αρχή, με απόλυτη σαφήνεια.

Ανακοίνωσε επίσης ότι η υποστήριξη στον ρωσικό λαό και τους εργαζόμενους της δεν σημαίνει ότι υποστηρίζει της ενέργειες της Μόσχας, και πρώτη του προτεραιότητα θα είναι πάντα η ασφάλεια των Ουκρανών συναδέλφων της.

"Έχουμε επίσης καθήκον να φροντίσουμε τους 8.000 συνεργάτες μας στη Ρωσία, τους Ρώσους πολίτες, τους απλούς πολίτες, που στηρίζονται σε εμάς για τις βρεφικές τροφές, τα προϊόντα ιατρικής διατροφής, τα γαλακτοκομικά προϊόντα – βασικές τροφές", ανακοίνωσε η Danone.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ