Νέα
  • ΓΔ: 873.1 -1.56%
  • Τζίρος: 94,34 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Το 5G γίνεται ιδιωτικό και αξίζει 5,7 δισ.

Κεραία 5g
Πηγή; Pixabay

Εχει χαρακτηριστεί ως τεχνολογία game changer και όλα δείχνουν πως οι επιχειρήσεις που θέλουν να αξιοποιήσουν πλήρως τις ευκαιρίες που προσφέρει δεν θα αρκεστούν στις «δημόσιες» υποδομές που θα δημιουργήσουν οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι. Αντίθετα, θα υλοποιήσουν δικές τους λύσεις 5G επενδύοντας σε αυτές το ποσό των 5,7 δισ. δολαρίων έως το 2024.

Αυτό τουλάχιστον προβλέπει η IDC σε πρόσφατη μελέτη της σύμφωνα με την οποία οι ιδιωτικές υποδομές 5G για συγκεκριμένους επιχειρηματικούς ή βιομηχανικούς πελάτες θα περιλαμβάνουν δίκτυα με αποκλειστικό φάσμα και «ιδιωτικές» συσκευές με μοναδικά αναγνωριστικά χαρακτηριστικά SIM.

Σε αυτό το πλαίσιο η παγκόσμια αγορά για ιδιωτικά δίκτυα 5G θα εκτιναχθεί από 945 εκατομμύρια δολάρια το 2019 στα 5,7 δισεκατομμύρια το 2024, παρουσιάζοντας 5ετή σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 43,4%.

H IDC σημειώνει ότι αυτά τα δίκτυα θα εξυπηρετούν τρία, κυρίως, πεδία:

Κρίσιμες λειτουργίες: Πρόκειται για λειτουργίες που απαιτούν συνεχή, αδιάκοπη συνδεσιμότητα συνδεσιμότητα καθώς η απώλεια αυτής θα οδηγούσε σε σημαντικά αρνητικά επιχειρηματικά αποτελέσματα.

Βιομηχανική συνδεσιμότητα: Επίκεντρο θα είναι ο βιομηχανικός αυτοματισμός στο πλαίσιο του Industry 4.0. Τα εν λόγω δίκτυα θα προσφέρουν υψηλή χωρητικότητας και εξαιρετικά αξιόπιστη επικοινωνία χαμηλού λανθάνοντος χρόνου.

Back up συστήματα: Πρόκειται για «κάθετους» κλάδους που απαιτούν ασύρματη δικτύωση πέρα από το παραδοσιακό Wi-Fi, αλλά στα οποία οι ανάγκες αυτοματισμού είναι χαμηλότερες. Αυτά περιλαμβάνουν «κρίσιμες» για τις επιχειρήσεις εφαρμογές, όπου η απώλεια συνδεσιμότητας θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια εσόδων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ