Νέα
  • ΓΔ: 903.25 -0.08%
  • Τζίρος: 71,53 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

BofA: Μείωση κερδών 12% στο πρώτο τρίμηνο

Bank of America
AP Photo

Μείωση κερδών 12% στο πρώτο τρίμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021 ανακοίνωσε η Bank of America, η οποία είναι πάντως πολύ μικρότερη σε σχέση με αυτές που κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα οι ανταγωνιστές της.

Τα υψηλότερα καθαρά έσοδα από τόκους και η ασήμαντη έκθεση της σε ρωσικά assets βοήθησαν τη BofA να περιορίσει τη μείωση των κερδών. 

Τα κέρδη της ανήλθαν σε 7,1 δισ. δολάρια η 80 σεντς ανά μετοχή έναντι 8,05 δισ. δολαρίων ή 86 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο. Τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Αύξηση 13% στα καθαρά έσοδα από τόκους

Το καθαρό εισόδημα από τόκους αυξήθηκε 13% στα 1,4 δισ. δολάρια. Η BofA δεν χρειάστηκε να σχηματίσει προβλέψεις για την κάλυψη πιθανών ζημιών, σε αντίθεση με τη JP Morgan και τη Citigroup που προχώρησαν στον σχηματισμό προβλέψεων για να καλύψουν τον κίνδυνο από μία ύφεση και για την έκθεσή τους στη Ρωσία.

Όπως και οι άλλες τράπεζες, η BofA κατέγραψε πτώση στα έσοδά της από την επενδυτική τραπεζική και τις προμήθειες στο πρώτο τρίμηνο καθώς οι επιχειρήσεις απέφυγαν τα deals λόγω της μεταβλητότητας στην αγορά.

Μείωση σημείωσαν και τα έσοδα από συναλλαγές χαρτοφυλακίου, επίσης λόγω της μεταβλητότητας στην αγορά.  

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ