Νέα
  • ΓΔ: 784.29 +0.59%
  • Τζίρος: 52,33 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ελλάκτωρ: Με ομαδική αγωγή απειλεί η Ενωση Ελλήνων Επενδυτών αν διαπιστωθεί χειραγώγηση της μετοχής

Ελλάκτωρ
Πηγή: Ελλάκτωρ

«Οι πρόσφατες εξελίξεις στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ, με την κλήση μετόχων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για παροχή εξηγήσεων σχετικά με πιθανή χειραγώγηση της μετοχής και πιθανή τήρηση εναρμονισμένων πρακτικών κατά την αγορά μετοχών (όπως διαβάσαμε στον ηλεκτρονικό τύπο), αναδεικνύει την άκρως προβληματική κατάσταση που επικρατεί στο  μετοχολόγιο της εισηγμένης εταιρείας τα τελευταία έτη», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Ελλήνων Επενδυτών.

Η Ενωση στο παρελθόν, κατά την συμμετοχή της στην ΓΣ της 27/01/2021 είχε απευθύνει ερώτημα προς την τότε διοίκηση αλλά και την REGGEBORGH 
ζητώντας να ενημερωθούν oι μέτοχοι για την κατεύθυνση που σκόπευε να οδηγήσει την ΕΛΛΑΚΤΩΡ η ολλανδική εταιρεία.

«Εκτοτε παρακολουθούμε έναν ανελέητο πόλεμο μεταξύ της διοίκησης και πλευράς μετόχων που ζητούν παροχή στοιχείων ή συμμετοχή στις ΓΣ και τους την αρνούνται, ενώ παράλληλα η θέση της εταιρίας στον πολύ δύσκολο και ανταγωνιστικό κλάδο των Τεχνικών έργων δεν  έχει βελτιωθεί όπως σχεδίαζε.

Η πρόσφατη αναλυτική και πολύμηνη έρευνα της Ε.Κ., σχετικά με τις αγορές μετοχών της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και τις τυχόν διαπραχθείσες μη σύννομες ενέργειες, είναι ένα αισιόδοξο δείγμα αναβάθμισης της Ε.Κ. και εξυγίανσης της Ελληνικής Χρηματαγοράς και η Ενωση Ελλήνων Επενδυτών χαιρετίζει αυτές τις πρωτοβουλίες της Ε.Κ. που μόνο θετικό πρόσημο  δίνουν στο Ελληνικό Χρηματιστήριο.

Δηλώνει επίσης ότι θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ότι δεν θα διστάσει να προβεί σε κατάθεση ομαδικης αγωγής, εκ μέρους μελών μας -μετόχων της εταιρείας, σε περίπτωση που διαπιστωθεί η χειραγώγηση της μετοχής και η απόκρυψη ουσιωδών πληροφοριών που επηρέασαν την τιμή της μετοχής».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ