Νέα
  • ΓΔ: 805.79 -0.57%
  • Τζίρος: 48,50 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΟΠΑΠ: Πώληση της μειοψηφικής συμμετοχής στην Betano

H ΟΠΑΠ ανακοινώνει ότι η 100% θυγατρική της εταιρεία OPAP Investment Limited («OPAP Investment») σύναψε συμφωνία εξαγοράς μετοχών με την εταιρεία Rubidium Holding 2 Ltd, μία εξ ολοκλήρου θυγατρική με έμμεση συμμετοχή της SAZKA Group a.s., για την πώληση της μειοψηφικής συμμετοχής της ύψους 36,75% στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρείας Kaizen Gaming Limited («KGL») εκτός Ελλάδος και Κύπρου (η «Betano»).

Το τίμημα αγοράς αποτελείται από:

  • προκαταβολή σε μετρητά ύψους €50εκ., ελεύθερη μετρητών και οφειλών (debt free cash free basis), και
  • πληρωμές ποσοστού επί μελλοντικών κερδών (earnout payments), με βάση την επίδοση κατά τα οικονομικά έτη 2022, 2023 και 2024, καταβλητέες τα έτη 2023, 2024 και 2025 αντίστοιχα.

Το τίμημα αγοράς αντιστοιχεί στην δίκαιη αγοραία αξία της συμμετοχής 36,75% της OPAP Investment στην Betano, όπως αυτή έχει αποτιμηθεί από ανεξάρτητο οικονομικό σύμβουλο. Η Betano ενοποιούνταν με βάση τη μέθοδο της καθαρής θέσης επιβαρύνοντας τα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου ΟΠΑΠ χρήσης 2021 με ζημιές ύψους €0,4εκ. σε επίπεδο EBITDA.

Η ανακοινωθείσα συναλλαγή αντανακλά την στρατηγική του ΟΠΑΠ που εστιάζει στη διατήρηση και ενίσχυση της ηγετικής του θέσης στην Ελληνική και Κυπριακή αγορά διαδικτυακών παιγνίων.

Για την ολοκλήρωση της συναλλαγής προ-απαιτούνται κυρίως (α) η λήψη όλων των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις ρυθμιστικές αρχές και (β) ο εταιρικός διαχωρισμός της Betano από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της KGL σε Ελλάδα και Κύπρο (που αντιστοιχούν στην εναπομένουσα συμμετοχή της στην εταιρεία Stoiximan Ltd).

Ο ΟΠΑΠ διατηρεί τη συνολική συμμετοχή του ύψους 84,49% και τον αποκλειστικό έλεγχο επί της εταιρείας Stoiximan Ltd η οποία δραστηριοποιείται σε διαδικτυακά παίγνια στην Ελλάδα και την Κύπρο υπό το σήμα «Stoiximan».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ