Νέα

Glaxo: Αλμα στα καθαρά κέρδη το α΄τρίμηνο του 2022 - Στα 1,8 δισ. Στερλίνες

Καθαρά κέρδη που έφτασαν τα 1,8 δισ. Στερλίνες το πρώτο τρίμηνο του 2022, υψηλότερα από τα 1,07 δισ. Στερλίνες το 2021, ανακοίνωσε η GlaxoSmithKline PLC, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις, καθώς οι πωλήσεις αυξήθηκαν στις δραστηριότητες υγειονομικής περίθαλψης και βιοφαρμακευτικής.

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 9,78 δισ. Στερλίνες στο αντίστοιχο τρίμηνο του προηγουμένου έτους. Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 9,78 δισ. Στερλίνες σε σχέση με τα 7,41 δισ. Στερλίνες στο α΄ τρίμηνο του 2021.

Οι εκτιμήσεις της εταιρείας έκαναν λόγο για καθαρά κέρδη 1,51 δισ. Στερλίνων και έσοδα 9,15 δισ. Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στις 35,6 πένες στο τρίμηνο, παρουσιάζοντας αύξηση από τις 21,3 πένες πριν από ένα χρόνο.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στις 32,8 πένες, ποσό που η εταιρεία τόνισε πως είναι 43% υψηλότερο από το προηγούμενο έτος.

Ο τζίρος ενισχύθηκε από την ανάκαμψη -λόγω πανδημίας- του εμβολίου κατά του έρπητα ζωστήρα Shingrix, των αντιβιοτικών και του Xevudy, που χρησιμοποιείται στη θεραπεία από τον κορονοϊού.

Η Glaxo επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις για το 2022, δηλώνοντας πως αναμένει να καταγράψει αύξηση πωλήσεων μεταξύ 5%-7% σε σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία, και αύξηση προσαρμοσμένων κερδών μεταξύ 12%-14% σε σταθερή συναλλαγματική ισοτιμία.

Οι εκτιμήσεις δεν περιλαμβάνουν τη συνεισφορά των λύσεων για τον κορονοϊό. Οι δραστηριότητες Covid-19 αναμένεται να συνεισφέρουν με παρόμοιο επίπεδο πωλήσεων το 2021, αλλά με σημαντικά μειωμένα κέρδη, τόνισε η εταιρεία.

Και αυτό οφείλεται στο αυξημένο ποσοστό πωλήσεων του Xevudy, οι οποίες έχουν χαμηλότερο περιθώριο. Αυτό αναμένεται να μειώσει την αύξηση των προσαρμοσμένων λειτουργικών κερδών κατά 5%-7%.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ