Νέα
 • ΓΔ: 787.43 +1.60%
 • Τζίρος: 67,13 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Η πρόταση της ολλανδικής Reggeborgh για την Ελλάκτωρ

Ελλάκτωρ
Πηγή: Ελλάκτωρ

Σύμφωνα με την ολλανδική πλευρά, η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σήμερα έχει ως αποτέλεσμα η Ελλάκτωρ να είναι μία εταιρεία, η οποία:

 • Δεν θεωρείται αξιόπιστος ηγέτης της αγοράς
 • Χάνει projects «κλειδιά»
 • Χαρακτηρίζεται από υψηλή μόχλευση και έλλειψη ρευστότητας
 • Υποβαθμίζεται από τους οίκους Fitch και S&P
 • Χάνει υψηλά εκπαιδευμένο και έμπειρο προσωπικό
 • Εστιάζει βραχυπρόθεσμα στην κάλυψη των κενών ρευστότητας και όχι στην ανάπτυξη ενός επιχειρηματικού σχεδίου

Σ’ αυτό το πλαίσιο, η Reggeborgh προτείνει τα εξής βήματα:

 • Αντικατάσταση του τρέχοντος διοικητικού συμβουλίου με νέο, προερχόμενο από την ελληνική αγορά
 • Υποστήριξη του επερχόμενου δικαιώματος αγοράς μετοχών από υπάρχοντες μετόχους, υπό τον όρο αλλαγής του διοικητικού συμβουλίου
 • Διενέργεια ενδελεχούς έρευνας από τη νέα διοίκηση για την ανάλυση της τρέχουσας χρηματοδοτικής και επιχειρηματικής κατάστασης
 • Κάλυψη των χρηματοδοτικών κενών, προκειμένου να σταματήσει ο Όμιλος να δίνει μάχη επιβίωσης
 • Παροχή των απαιτούμενων πόρων στη νέα διαχείριση, προκειμένου να εστιάσει στη δημιουργία αξιών και όχι στη μόνιμη διαχείριση κρίσεων
 • Ανάπτυξη ενός βιώσιμου στρατηγικού επιχειρηματικού πλάνου από το νέο διοικητικό συμβούλιο

Οι παραπάνω ενέργειες, σύμφωνα με το Reggeborgh, θα οδηγήσουν σε:

 • Εξορθολογισμό του ισολογισμού και δημιουργία χρηματοδοτικής σταθερότητας
 • Εκ νέου εστίαση στην εξέλιξη της εταιρικής ανάπτυξης και στα οφέλη από το επερχόμενο πακέτο του Ταμείου Ανάκαμψης
 • Επίτευξη στόχων εταιρικής διακυβέρνησης, συμμόφρωσης και διαχείρισης κινδύνου
 • Ανάκτηση εμπιστοσύνης, αποκατάσταση χρηματοπιστωτικής υγείας», ανάκτηση ανταγωνιστικότητας
  Ανάδειξη της Ελλάκτωρ ως μίας αξιόπιστης εταιρείας

Στη συνέχεια, η Reggeborgh παρουσιάζει τα προτεινόμενα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου:

Γιώργος Μυλωνογιάννης, επικεφαλής – μη εκτελεστικό μέλος

Σπούδασε Οικονομικά (BSc) και Νομικά (LLB) στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει διατελέσει νομικός εκπρόσωπος μεγάλων διεθνών εταιρειών. Εξειδικεύεται στο εμπορικό δίκαιο, το φορολογικό δίκαιο, το δίκαιο της ΕΕ, τις δημόσιες συμβάσεις και τη διαιτησία. Μερικές από τις πιο πρόσφατές του συνεργασίες ως σύμβουλος καθώς και νομικός σύμβουλος περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, τον ΟΤΕ, τον Όμιλο Airbus, την Airbus Ελλάς ΑΕ, την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής (ΕΔΑ ΑΕ) και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ (ΤΑΙΠΕΔ). Είναι ιδρυτής εταίρος της δικηγορικής εταιρείας Φορτσάκης – Διακόπουλος – Μυλωνογιάννης & Συνεργάτες (FDMA Law Firm) από το 2001 και σήμερα εργάζεται ως Νομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού.

Αρης Ξενόφος, αντιπρόεδρος – επικεφαλής εκτελεστικός διευθυντής

Ο κ. Αριστείδης (Άρης) Ξενόφος, γεννήθηκε το 1963 και σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο London School of Economics της Αγγλίας. Εργάστηκε, μεταξύ άλλων, ως διευθύνων σύμβουλος της Eurobank EFG και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ως μέλος ΔΣ του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, ως πρόεδρος του ΔΣ της Ελληνικής Ανώνυμης Εταιρείας Διαχείρισης Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων, της EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SaiI S.A. και της Eurobank EFG Fund Management Company (Λουξεμβούργο) Α.Ε. Έως και σήμερα εργάζεται ως μέλος της επιτροπής εκκαθάρισης στην εταιρεία PQH (Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Α.Ε) και ως εκτελεστικός Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ (ΤΑΙΠΕΔ).

Δημήτρης Κονδύλης, μη εκτελεστικό μέλος

Ο κ. Δημήτριος Κονδύλης σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός (πτυχίο και μεταπτυχιακό) στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στη διοίκηση επιχειρήσεων από το INSEAD. Εργάστηκε ως διευθύνων σύμβουλος στις εταιρείες Arlekino ΑΕ, Oceanbulk Maritime ΑΕ και Atlantic International Trading ΑΕ. Έως και σήμερα εργάζεται ως διευθύνων σύμβουλος στις εταιρείες Interchart Shipping Inc και Ship Procurement Services παράλληλα με τη θέση του ως συνιδρυτή στην εταιρεία Sarl Sea Business, Monaco. Είναι μέλος του συμβουλίου της επιτροπής “China Classification Society Mediterranean Committee” καθώς και μέλος της διεθνούς επιτροπής ”International General Committee of Bureau Veritas”.

Κωνσταντίνος Τούμπουρος, ανεξάρτητο – μη εκτελεστικό μέλος

Ο κ. Κωνσταντίνος Τούμπουρος γεννήθηκε το 1978. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός (πτυχίο και μεταπτυχιακό), με ειδίκευση στην υδραυλική μηχανική, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και από τότε ασκεί το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού. Εργάστηκε, μεταξύ άλλων, ως αντιπρόεδρος και μέλος ΔΣ στην εταιρεία Εργονομία ΑΕ καθώς και ως Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία Εργομετρία ΑΕ. Έως και σήμερα εργάζεται ως Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της τεχνικής και εταιρείας διαχείρισης ακινήτων Temco AE.

Αθηνά Χατζηπέτρου, ανεξάρτητο – μη εκτελεστικό μέλος

Ο κ. Κωνσταντίνος Τούμπουρος γεννήθηκε το 1978. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός (πτυχίο και μεταπτυχιακό), με ειδίκευση στην υδραυλική μηχανική, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και από τότε ασκεί το επάγγελμα του πολιτικού μηχανικού. Εργάστηκε, μεταξύ άλλων, ως αντιπρόεδρος και μέλος ΔΣ στην εταιρεία Εργονομία ΑΕ καθώς και ως Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία Εργομετρία ΑΕ. Έως και σήμερα εργάζεται ως Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της τεχνικής και εταιρείας διαχείρισης ακινήτων Temco AE.

​​​​​​

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ