Νέα
  • ΓΔ: 805.79 -0.57%
  • Τζίρος: 48,50 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ελλάκτωρ: Σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση για την εξαγορά από τη Μotor Oil του 30,1%

Κτίριο της Ελλάκτωρ
Κτίριο της Ελλάκτωρ

Μια μεγάλη εξέλιξη στα διοικητικά ενός από τους κορυφαίους ομίλους στην Ελλάδα ίσως φέρει μια μέρα στα τεκταινόμενα του κατασκευαστικού κλάδου. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαπραγμάτευση μεταξύ Motor Oil και Ελλάκτωρ για την απόκτηση του 30,1% των μετοχών του κατασκευαστικού Ομίλου που ανήκει σήμερα στους εφοπλιστές Δημήτρη Μπάκο και Ιωάννη Καϋμενάκη, όπως επίσης και της εταιρείας Άνεμος (σε ποσοστό που κυμαίνεται από 75-100%).  

Από την πλευρά της Ελλάκτωρ όσο και της Reggeborgh προς το παρόν δηλώνουν ουδέν σχόλιο, αναμένοντας προφανώς να ολοκληρωθούν οι εξελίξεις. Πάντως πηγές κοντά στο θέμα σημειώνουν με νόημα πως ότι είναι να γίνει θα γίνει σήμερα και προφανώς θα έπονται εξελίξεις.

Ενόψει της ολοκλήρωσης της διαδικασίας, μετά από αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αναστέλλονται οι διαπραγματεύσεις για τις δύο εταιρείες σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 17 του ν. 3371/2005, για λόγους προστασίας του επενδυτικού κοινού και της ομαλής λειτουργίας της Αγοράς των κινητών αξιών των ως άνω εταιρειών και μέχρις ότου παρασχεθεί ενημέρωση στο επενδυτικό κοινό αναφορικά με την πιθανή υλοποίηση της συναλλαγής.

Μια νέα ημέρα για την Ελλάκτωρ

Εφόσον οι διαπραγματεύσεις ολοκληρωθούν και κλείσει η συμφωνία, τότε μιλάμε για μια νέα ημέρα για τον όμιλο Ελλάκτωρ και τους περίπου 6.000 εργαζόμενους του. Επί της ουσίας αυτή η εξαγορά θα λήξει ένα επιχειρηματικό πολεμικό κλίμα που διαρκεί για πάνω από 15 μήνες και θα φέρει τον όμιλο σε πιο ήρεμα νερά.

Από την άλλη η παρουσία ενός από τους ισχυρότερους ομίλους, της Motor Oil, στα διοικητικά του Ελλάκτωρα θα κάνει ακόμα πιο δυνατή τη θέση του στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι.

Με δεδομένο το γεγονός πως ο όμιλος Ελλάκτωρ αναλαμβάνει μέσω των θυγατρικών του συνεχώς νέα έργα και αυξάνει το ανεκτέλεστο του, δημιουργεί την αισιοδοξία πως τα πέτρινα χρόνια θα μείνουν πίσω και έρχονται καλύτερες ημέρες για τον ιστορικό όμιλο.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, το τίμημα θα αγγίξει τα 190 εκατ.ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Ελλάκτωρ - Motor Oil: Ανεστάλη προσωρινά η διαπραγμάτευση των μετοχών τους

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ