Νέα
  • ΓΔ: 816.92 -0.64%
  • Τζίρος: 3,24 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Δ. Παπαλεξόπουλος-ΣΕΒ: Η Ελλάδα σήμερα είναι πιο ισχυρή, αξιόπιστη και ώριμη

Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, πρόεδρος ΣΕΒ / Πηγή: Eurokinissi

«Η χώρα μας σήμερα μετά από δέκα πολύ δύσκολα χρόνια είναι πιο ισχυρή, πιο αξιόπιστη και πιο ώριμη από όσο πιθανόν ήταν στο παρελθόν. Μετά την οικονομική και την υγειονομική κρίση η εμπιστοσύνη επέστρεψε, οι μεταρρυθμίσεις επιταχύνθηκαν, η βιομηχανία απέδειξε την ανθεκτικότητα της και το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων γνωρίζει άνευ προηγουμένου ανάπτυξη.

Παρά την αναστάτωση που επέφερε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, που ακολούθησε την άνευ προηγουμένου υγειονομική κρίση, η Ελλάδα αναδεικνύεται σε ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και μια χώρα που βρίσκεται στις παραμονές δυναμικής ανάπτυξης.

Αυτά μεταξύ άλλων επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, μιλώντας απόψε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με την ευκαιρία της επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί αντιπροσωπεία Γάλλων επιχειρηματιών με επικεφαλής τον πρόεδρο του ομόλογου συνδέσμου επιχειρήσεων και βιομηχανιών από την Γαλλία (MEDEF), Geoffroy Roux De Bezieux, μετά από πρόσκληση του ΣΕΒ.

Ο κ. Παπαλεξόπουλος αναφέρθηκε στην ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών, επισημαίνοντας ιδιαίτερα την αύξηση των εμπορικών ανταλλαγών κατά 11% το 2021, καθώς και την άνοδο των γαλλικών επενδύσεων στην Ελλάδα, οι οποίες το 2021 έφθασαν σε 1,5 δισ. ευρώ.

Σημείωσε ιδιαίτερα την παρουσία στη χώρα μας επιχειρήσεων όπως οι Vinci, Lafarge, Michelin, Imerys στη βιομηχανία, Ocean Winds, AKUO Energy, VALOREM στις ανανεώσιμες πηγές, L' Oreal στα καλλυντικά, Pierre Fabre, ANOSI-AVENTIS στα φάρμακα, AXA, Groupama στις ασφάλειες, THALES, Alstom στην υψηλή τεχνολογία, DANONE, Delifrance, Pernod-Ricard στα τρόφιμα, SOFITEL (ξενοδοχεία), κ.ά.

Υπογράμμισε, ωστόσο, και τις ελληνικές επενδύσεις στη Γαλλία από επιχειρήσεις, όπως οι ΒΙΟΧΑΛΚΟ, Lariplast, Μαΐλλης, Coco-Mat, Υφαντής, Όλυμπος, Κορρές και Lavipharm.

Η επίσκεψη των γαλλικών επιχειρήσεων υπογραμμίζει όχι μόνο την μακρόχρονη φιλία των δύο λαών αλλά και τις σημαντικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η Ελλάδα, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Προσβλέπουμε στην επιχειρηματική συνεργασία των δύο χωρών», τόνισε ο πρόεδρος του MEDEF Geoffroy Roux De Bezieux. Σημείωσε αναφερόμενος στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές πως η Γαλλία απέφυγε μια δύσκολη κατάσταση, ενώ υπογράμμισε ακόμη ότι στην ημέρα της Ευρώπης και ενώ βρισκόμαστε στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία βλέπουμε τον πόλεμο να επιστρέφει στην Ευρώπη και τη δημοκρατία να υποχωρεί ανά τον κόσμο. Επεσήμανε ακόμη ότι η εικόνα των επιχειρήσεων βελτιώθηκε μετά τον κορονοϊό «και πρέπει να χτίσουμε πάνω σε αυτό».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ