Νέα
  • ΓΔ: 868.29 +1.03%
  • Τζίρος: 66,94 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ιστορική συμφωνία για ανοικτά δίκτυα από 4 τηλεπικοινωνιακούς κολοσσούς

Κεραία 5g
Πηγή; Pixabay

Οι τέσσερις πάροχοι υπέγραψαν μνημόνιο συνεννόησης με το οποίο δεσμεύονται στην ανάπτυξη λύσεων Open RAN, δηλαδή Ανοικτά Δίκτυα Ασύρματης Πρόσβασης ως τεχνολογία επιλογής για μελλοντικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας προς όφελος των καταναλωτών και των εταιρικών πελατών σε ολόκληρη την Ευρώπη 

Σε κοινή δήλωσή τους οι τέσσερις εταιρείες επισημαίνουν ότι θα συνεργαστούν επίσης με υπάρχοντες και νέους εταίρους οικοσυστημάτων, βιομηχανικούς φορείς όπως η O-RAN Alliance και το Telecom Infra Project (TIP), καθώς επίσης και με τους ευρωπαίους υπευθύνους για τη χάραξη των σχετικών πολιτικών, ώστε να διασφαλίσουν ότι το Open RAN θα αναπτυχθεί γρήγορα και με ανταγωνιστικό τρόπο ως προς τις παραδοσιακές λύσεις RAN.

Deutsche Telekom, Orange, Telefónica και Vodafone δήλωσαν επίσης ότι πιστεύουν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι εθνικές κυβερνήσεις μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο για την προώθηση και ανάπτυξη του οικοσυστήματος Open RAN χρηματοδοτώντας πρώιμες εγκαταστάσεις, έρευνα και ανάπτυξη, ανοιχτές εγκαταστάσεις εργαστηρίων δοκιμών και ενθαρρύνοντας την ποικιλομορφία της εφοδιαστικής αλυσίδας, μειώνοντας τα εμπόδια για συμμετοχή μικρών προμηθευτών και start ups που μπορούν να κάνουν χρήση αυτών των ανοιχτών και διαλειτουργικών λύσεων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ