Νέα
  • ΓΔ: 779.68 -3.32%
  • Τζίρος: 79,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Netflix: Χάνει συνδρομητές και άρχισε τις απολύσεις - Εκτός εταιρείας 150 εργαζόμενοι

Netflix / Πηγή: AP Images
Πηγή: AP Images

Εκτός Netflix βρέθηκαν 150 εργαζόμενοι της συνδρομητικής πλαφόρμας streaming, σε μια απόπειρα να μειωθούν οι δαπάνες και να ισορροπήσει η απώλεια εσόδων που προκαλεί η μείωση του αριθμού των συνδρομητών της μετά τη λήξη της πανδημίας.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα του δικτύου CNBC, η διοίκηση της Netflix αποφάσισε να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων από το σύνολο των τμημάτων στις ΗΠΑ (περίπου το 2% από τους 11.000 υπαλλήλους), μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου και την «βουτιά» της μετοχής.

«Με μεγάλη μας λύπη, αποφασίσαμε να λύσουμε τη συνεργασία μας με 150 εργαζομένους της εταιρείας -κυρίως από τις ΗΠΑ- καθώς η μείωση του ρυθμού ανάπτυξης των εσόδων μας, οδηγεί στην αναγκαιότητα για μείωση των δαπανών», ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται πως το α' τρίμηνο του 2022 η πλατφόρμα έχασε περισσότερους από 200.000 συνδρομητές σε παγκόσμια κλίμακα, ενώ οι εκτιμήσεις για το ερχόμενο τρίμηνο είναι ακόμα πιο δυσοίωνες, καθώς κάνουν λόγο για απώλεια σχεδόν 2 εκατ. συνδρομητών.

Στον απόηχο αυτών, η μετοχή της Netflix έχει χάσει περισσότερο από το 70% της αξίας της από τις αρχές Ιανουαρίου .

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ