Νέα
 • ΓΔ: 1217.86 +0.72%
 • Τζίρος: 79,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Huawei: 27 υποτροφίες στο τμήμα Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών

Υποπτροφίες για 27 προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς σπουδαστές Ελληνικών πανεπιστημιακών σχολών με ειδίκευση στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ) προσφέρει η Huawei σε συνεργασία με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας.

Οι υποτροφίες είναι μέσω του προγράμματος “Seeds for the Future Scholarship 2021”, και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ηuawei Ελλάδος, οι υποτροφίες είναι υπό την μορφή οικονομικής ενίσχυσης σε φοιτητές οχτώ Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.

Μέσω του προγράμματος η Ηuawei στοχεύει να στηρίξει οικονομικά ταλαντούχους φοιτητές και φοιτήτριες, που συμμετέχουν σε σημαντικά projects στον τομέα των ΤΠΕ και που διακρίνονται για την συμμετοχή τους σε δραστηριότητες του πανεπιστημίου.

Τα πανεπιστημιακά ιδρύματα που συμμετείχαν στο πρόγραμμα αυτό ήταν με αλφαβητική σειρά:

 1. το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
 2. το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
 3. το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
 4. το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
 5. το Πανεπιστήμιο Κρήτης
 6. το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
 7. το Πανεπιστήμιο Πάτρας
 8. το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Επιπλέον του προγράμματος υποτροφιών, η Huawei υλοποιεί και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Seeds for the Future, που απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς σπουδαστές πανεπιστημιακών σχολών με ειδίκευση στον τομέα των ΤΠΕ.

Το πρόγραμμα αυτό διεξαγόταν με φυσική παρουσία στην Κίνα, λόγω όμως της πανδημίας από το 2020 υλοποιείται διαδικτυακά. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν τις ακαδημαϊκές τους γνώσεις στον κλάδο της πληροφορικής & επικοινωνιών και να εκπαιδευτούν από κορυφαίους επαγγελματίες σχετικά με τις τεχνολογίες αιχμής.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε:

«Το πρόγραμμα υποτροφιών που εκπόνησε η Huawei στην Ελλάδα είναι εξόχως σημαντικό, καθώς 27 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, με τη σημαντική οικονομική ενίσχυση που έλαβαν, κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις. Παράλληλα, το πρόγραμμα για την εξειδίκευση πολλών φοιτητών από 8 πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, ενισχύει τις τεχνικές δυνατότητες των φοιτητών μας, κάνει πιο στενούς τους δεσμούς μας με την Huawei - μια πραγματικά κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας στον κόσμο- και σαφώς βελτιώνει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Αναμένουμε και νέες σημαντικές πρωτοβουλίες στο μέλλον για να μπορέσουμε να κάνουμε πολλά περισσότερα πράγματα μαζί».

Ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας & Καινοτομίας, κ. Αθανάσιος Κυριαζής, σημείωσε:

«H χορήγηση σε 27 άριστους φοιτητές και φοιτήτριες από 8 Πανεπιστήμια της χώρας υποτροφιών του Προγράμματος “Seeds for the Future Scholarship 2021” της Huawei, μιας από τα κορυφαίες εταιρείες στον χώρο της Πληροφορικής και Επικοινωνιών, επιφέρει σε αυτούς όφελος πολλαπλό και όχι μόνον οικονομικό:

αφενός τους ενδυναμώνει και τους κινητοποιεί περαιτέρω στον αγώνα τους για ακαδημαϊκή αριστεία, αφετέρου τους δίνει πολύτιμη εμπειρία μέσω της επαφής με τον ίδιο τον επιχειρηματικό κόσμο στον τομέα των επιστημονικών τους ενδιαφερόντων, παρέχοντάς τους έτσι ένα σημαντικό εφόδιο για τη μετέπειτα επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Η αριστεία και η διασύνδεση της ακαδημαϊκής γνώσης με την αγορά εργασίας αποτελούν εξάλλου και δική μας φιλοσοφία στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας και γι’ αυτό συγχαίρουμε θερμά τόσο τους υποτρόφους όσο και τη Huawei για το πρόγραμμα “Seeds for the Future Scholarship” που θα αποφέρει σίγουρα πολύτιμους «καρπούς», όπως δηλώνει και η ονομασία του, στο «γόνιμο έδαφος» των Ελλήνων φοιτητών».

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), κ. Νικόλαος Παπαϊωάννου:

«Το τμήμα απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και ακολούθησε αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων από την εταιρία. Στο πλαίσιο αυτό, έλαβαν τις υποτροφίες οι προπτυχιακοί φοιτητές Γ. Μαύρος και Γ. Τζολόπουλος και ο μεταπτυχιακός φοιτητής Θ. Μόσχος.

Το τμήμα Πληροφορικής είναι ένα από τα κορυφαία του χώρου της πληροφορικής και των επικοινωνιών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και η ανάδειξη της αριστείας αποτελεί στρατηγικό στόχο του τμήματος. Tο πρόγραμμα υποτροφιών της Huawei συνεισφέρει σημαντικά στην προώθηση του στόχου αυτού».

«Οι προσφερόμενες υποτροφίες δεν αποτελούν μόνο μια σημαντική οικονομική βοήθεια προς τους φοιτητές, αλλά ταυτόχρονα μια ηθική επιβράβευση των μέχρι τώρα προσπαθειών τους, και τόνωσή τους για συνέχιση της επιστημονικής τους κατάρτισης και εξέλιξης.

Το συνολικό προσφερόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Seeds for the Future» της Ηuawei, αποτελεί αναμφισβήτητα ένα σημαντικό βήμα στη δημιουργική σύγκλιση μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας και της βιομηχανίας σε τεχνολογίες αιχμής, όπως είναι ο ταχύτατα εξελισσόμενος κλάδος της Πληροφορικής & Επικοινωνιών», δήλωσε ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) κ. Ανδρέας Μπουντουβής.

Στη σημαντική και έμπρακτη στήριξη της Ηuawei αναφέρθηκε ο κ. Δημήτρης Μπουραντώνης, Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σημειώνοντας πως,

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ