Νέα
  • ΓΔ: 1035.72 +1.41%
  • Τζίρος: 46,74 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Profile: Πώληση επιχειρηματικής μονάδας διαχείρισης εισιτηρίων και τελωνειακών εργασιών

Η εταιρεία Profile Systems & Software AE προέβη στην πώληση της επιχειρηματικής μονάδας (Business Unit) διαχείρισης κρατήσεων (Ticketing) και διαχείρισης τελωνειακών εργασιών για εκτελωνιστές προς την εταιρεία CRS Liknoss, έναντι συνολικού τιμήματος 2.250.000 ευρώ, πληρωτέο τοις μετρητοίς.

Η μεταβιβασθείσα επιχειρηματική δραστηριότητα (Business Unit) αφορά το σύστημα κρατήσεων ακτοπλοϊκών εισιτηρίων UTS TicketLink και το λογισμικό διαχείρισης τελωνειακών εργασιών, της οποίας ο κύκλος εργασιών, το 2021 ανήλθε σε 851.000 ευρώ. Για το πρώτο εξάμηνο του 2022 ο κύκλος εργασιών αναμένεται στα 357.000 ευρώ έναντι 380.000 ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, αντιπροσωπεύοντας ποσοστό περί του 3% του εκτιμώμενου τζίρου του Ομίλου Profile για το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, δυνάμει της σχετικής συμφωνίας μεταβίβασης επιχειρηματικής δραστηριότητας (Business Transfer Agreement - BTA) και της εφαρμοστέας νομοθεσίας, η ως άνω μεταβίβαση περιλαμβάνει την μεταφορά συμβάσεων πελατών, εργαζομένων, λογισμικού και εξοπλισμού που εξυπηρετούν την εν λόγω δραστηριότητα. Περαιτέρω, το συγκεκριμένο τίμημα κρίθηκε ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κρίνοντας τα αποτελέσματα των τελευταίων ετών της συγκεκριμένης επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Η εν λόγω μεταβίβαση αποφασίστηκε σε συνέχεια της στρατηγικής της εταιρείας Profile Systems & Software για την αποεπένδυση από non-core business και λιγότερο κερδοφόρες δραστηριότητες, οι οποίες μάλιστα αναμενόταν να χρειαστούν μελλοντικά σημαντικά κεφάλαια σε έρευνα & ανάπτυξη, τα οποία πρόκειται τώρα να απελευθερωθούν και να κατευθυνθούν προς τις κύριες δραστηριότητες της εταιρείας (core business).

Σημειώνεται ότι το επιχειρηματικό σχέδιο της Profile Systems & Software το οποίο βρίσκεται σε υλοποίηση, μεταξύ άλλων προβλέπει αφενός την συγκέντρωση των δραστηριοτήτων στον τομέα τoυ λογισμικού χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, το οποίο αποτελεί και τον κύριο άξονα των δραστηριοτήτων της, και αφετέρου στα μεγάλα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και εν γένει του Δημοσίου Τομέα στα οποία η εταιρεία αναμένει να έχει σημαντική παρουσία τα επόμενα χρόνια.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ