Νέα
  • ΓΔ: 1033.44 +0.36%
  • Τζίρος: 102,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Βίκος: Στον Αναπτυξιακό Νόμο επένδυση 18,37 εκατ. - Πότε θα λειτουργήσει η νέα μονάδα

Στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας του Αναπτυξιακού Νόμου εντάχθηκε επενδυτικό σχέδιο της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων-Βίκος, το οποίο έχει προϋπολογισμό 18,37 εκατ. ευρώ. Το ποσό ενίσχυσης για τη βιομηχανία με τη μορφή φορολογικής απαλλαγής ανέρχεται σε περίπου 6,43 εκατ. ευρώ.

Το νέο, υπερσύγχρονο βιομηχανοστάσιο, στο Καλπάκι του Δήμου Πωγωνίου, περιλαμβάνει δύο γραμμές παραγωγής (γυαλί και can) της κορυφαίας γερμανικής εταιρείας, Krones.

Παραγωγική δυναμική

Η νέα μονάδα έχει δυνατότητα να παράγει 42.000 αλουμινένιες συσκευασίες (cans) ανά ώρα και 20.000 γυάλινες φιάλες ανά ώρα. Η νέα παραγωγή έρχεται να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα (359.000 ανά ώρα), φτάνοντας τη συνολική δυναμικότητα της εταιρείας στις 421.000 φιάλες ανά ώρα, που την καθιστά κορυφαία στη χώρα.

Σε εξέλιξη οι εργασίες

Όπως ανέφερε πηγή της εταιρείας στο imerisia.gr, η νέα μονάδα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και τεθεί σε λειτουργία έως το τέλος της χρονιάς, καθώς οι κατασκευαστικές και τεχνικές εργασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Η νέα εγκατάσταση θα καταλαμβάνει 8.800 τ.μ. (παρασκευαστήριο, εμφιαλωτήριο, αποθηκευτικοί και βοηθητικοί χώροι). Με την ολοκλήρωση της νέας μονάδας, η συνολική επιφάνεια των κτιριακών εγκαταστάσεων της εταιρείας θα ξεπερνά τα 87.000 τ.μ.

Ενίσχυση παραγωγής και προϊοντικής γκάμας

Σύμφωνα με την εταιρεία, «η νέα εγκατάσταση έρχεται μετά την ολοκλήρωση ενός επίσης μεγάλου επενδυτικού πλάνου, 25 εκατ. ευρώ, την τελευταία πενταετία και αποτελεί συνέχεια της μεθοδικής στρατηγικής εξέλιξης και ανάπτυξης που ακολουθεί με συνέπεια η εταιρεία.

Οι νέες επενδύσεις εμπεδώνουν την ηγετική θέση της εταιρείας στον κλάδο, καθώς ενισχύεται σημαντικά η παραγωγική δυναμική της και ταυτόχρονα διευρύνεται η γκάμα των προϊόντων της».

Εργοστάσια

Η εταιρεία λειτουργεί τέσσερα υπερσύγχρονα εργοστάσια με καθετοποιημένη παραγωγή. Τρία εργοστάσια εμφιαλώνουν νερό και αναψυκτικά, ενώ το τέταρτο εργοστάσιο, η PETCOM Plastics, παράγει πλαστικά προπλάσματα (preforms) και πώματα για τη συσκευασία νερού, αναψυκτικών και γάλακτος.

Στις εγκαταστάσεις της, που καλύπτουν 79.000 τ.μ., σε συνολική έκταση 260 στρεμμάτων, η εταιρεία αξιοποιεί 7 πηγές νερού και λειτουργεί 30 γραμμές παραγωγής.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ