Νέα
  • ΓΔ: 1244.75 +2.16%
  • Τζίρος: 137,93 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ryanair: Τριμηνιαία κέρδη 170 εκατ. ευρώ - Αισιοδοξία για πλήρη ανάκαμψη φέτος

Κέρδη μετά από κέρδη ύψους 170 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου ανακοίνωσε η Ryanair.

Είναι η πρώτη φορά την τελευταία τριετία που η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους ανακοινώνει κέρδη για το τρίμηνο αυτό, τα οποία πάντως υπολείπονται σημαντικά των κερδών που είχε πριν από τον κορονοϊό.

Αισιοδοξία αλλά και επιφυλάξεις για τον κορονοϊό

Η ιρλανδική εταιρεία, που είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη μα βάση τον αριθμό των επιβατών, δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να κάνει μία πρόβλεψη για τα κέρδη του οικονομικού έτους της, το οποίο τελειώνει στις 31 Μαρτίου 2023.

Τα κέρδη ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν 157 εκατ. ευρώ, αλλά χαμηλότερα από τα 243 εκατ. ευρώ που κατέγραψε στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.

«Αν και παραμένουμε αισιόδοξοι ότι το υψηλό ποσοστό εμβολιασμών στην Ευρώπη θα επιτρέψει στον αεροπορικό και τον τουριστικό κλάδο να ανακάμψουν πλήρως και τελικά να αφήσουμε πίσω μας την COVID-19, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τον κίνδυνο νέων μεταλλάξεων του κορονοϊού το φθινόπωρο του 2022», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μάικ Ο’ Λίρι.

«Κάθε πρόβλεψη υπόκειται σε μία ταχεία μεταβολή απρόσμενων γεγονότων, τα οποία είναι εκτός του ελέγχου μας κατά τη διάρκεια μίας πολύ ισχυρής αλλά εύθραυστης ανάκαμψης», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Ryanair.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ