Νέα
  • ΓΔ: 849.23 -2.15%
  • Τζίρος: 52,45 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

PORTO CARRAS: Ξεκινά τον Οκτώβριο το πρόγραμμα ανακαίνισης - Συνάντηση με Κικίλια

Το εμβληματικό θέρετρο είναι ιδανικά τοποθετημένο στα δυτικά παράλια της Σιθωνίας, στην Β. Ελλάδα

Τα σχέδια περαιτέρω ανάπτυξης του συγκροτήματος PORTO CARRAS, με τις εργασίες ανακαίνισης να ξεκινούν ήδη από τον Οκτώβριο στο τέλος της φετινής τουριστικής σεζόν, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα η Διοίκηση της εταιρείας με τον υπουργό τουρισμού Βασίλη Κικίλια.

Η Διοίκηση της PORTO CARRAS ενημέρωσε τον υπουργό ότι με το πέρας της φετινής τουριστικής περιόδου ξεκινούν οι εργασίας της ανάπτυξης του συγκροτήματος. Συγκεκριμένα η εταιρεία θα προχωρήσει σε υλοποίηση μέρους του Master Plan που αφορά στην ανακαίνιση του ξενοδοχείου ΣΙΘΩΝΙΑ, με στόχο τη λειτουργία του το καλοκαίρι του 2023.

Τα σχέδια της ανακαίνισης του ξενοδοχείου περιλαμβάνουν

  • τη δημιουργία νέου τύπου δωματίων και σουιτών με ιδιωτική πισίνα,
  • νέα εστιατόρια και κοινόχρηστους χώρους, καθώς και
  • την αναμόρφωση των εξωτερικών χώρων.

Οι σχετικές μελέτες έχουν ήδη ανατεθεί σε αρχιτεκτονικά γραφεία και αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τον Σεπτέμβριο.

Η ανάπτυξη του ΚΤΗΜΑ PORTO CARRAS

Παράλληλα, η εταιρεία προχωρά σε ανάπτυξη μέρους της μαρίνας, με τις εργασίες να ολοκληρώνονται το καλοκαίρι του 2024, καθώς και αναβάθμιση του γκολφ και των λοιπών αθλητικών εγκαταστάσεων.

Την ίδια περίοδο, ξεκινούν και οι εργασίες για την ανάπτυξη της ΚΤΗΜΑ PORTO CARRAS, που περιλαμβάνει την αναγέννηση των αμπελώνων και την ανακαίνιση του οινοποιείου και της αίθουσας οινογευσίας.

Επένδυση ύψους 55 εκατ. ευρώ

Ετσι, ένα πρώτο μέρος του MASTER PLAN για το PORTO CARRAS Grand Resort, που αφορά ήδη αδειοδοτημένες περιοχές, πρόκειται να υλοποιηθεί άμεσα.

Οπως ανέφερε η διοίκηση της εταιρείας στον υπουργό, το κόστος αυτής της επιμέρους ανάπτυξης εκτιμάται στα 55 εκατομμύρια ευρώ.

Η περαιτέρω ανάπτυξη του συγκροτήματος θα προχωρήσει μέσα από το πλαίσιο των Στρατηγικών Επενδύσεων, το οποίο αποτελεί τον βασικό στόχο της εταιρείας.

Τουριστική προβολή της Σιθωνίας

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Artur Davidian, ανέφερε στον υπουργό ότι στα σχέδια της εταιρείας είναι και η τουριστική προβολή της Σιθωνίας, ως ποιοτικός τουριστικός προορισμός και η προώθηση των τοπικών προϊόντων και πολιτιστικών δράσεων μέσω συνεργιών με τοπικούς παραγωγούς και φορείς.

Τέλος, τα μέρη είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο του τουρισμού, όπως η επαγγελματική κατάρτιση και εκπαίδευση των εργαζομένων, η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, η προσέλκυση νέων αγορών στην περιοχή της Σιθωνίας και η επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Από την πλευρά της PORTO CARRAS ΑΕ στη συνάντηση συμμετείχαν οι Artur Davidian, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Κωνσταντίνος Καναράς, Αντιπρόεδρος και Διευθυντής Στρατηγικής Ανάπτυξης και Αθηνά Στρούζα, Διευθύντρια Νομικών και Εταιρικών Υποθέσεων.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ