Νέα
  • ΓΔ: 893.23 +1.62%
  • Τζίρος: 79,36 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Υπογραφή συμφωνίας μεταξύ ΕΛΛΗΝΙΚΟ M.A.E. και Lafarge Beton

Η ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΑΕ ‬και ‬η ‭Lafarge ‬Bet‭on‬‬, ‬μέλος ‬του ‬Ομίλου ‬ΗΡΑΚΛΗΣ, υπέγραψαν ‬συμφωνία ‬για ‬την ‬εγκατάσταση ‬μονάδας ‬παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος στον Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού - Αγίου Κοσμά.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, η Lafarge Beton, μέλος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, θα προχωρήσει στην εγκατάσταση και τη λειτουργία ‬μονάδας παραγωγής έτοιμου ‬σκυροδέματος, ‬δυναμικότητας 130m3/h. Η μονάδα θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του έργου, διαθέτοντας σκυροδέματα υψηλής ποιότητας, με χαμηλό ενσωματωμένο άνθρακα.

Η μέριμνα για το περιβάλλον αποτελεί πυρήνα της δραστηριότητας και των δύο εταιρειώ‭ν, που διασφαλίζουν την τήρηση των υψηλότερων προτύπων προστασίας του. Με αυτό το κριτήριο, η νέα μονάδα πληροί τις προδιαγραφές των ευρωπαϊκών ‬και ‬διεθνών ‬προτύπων ‬‬και ‬λειτουργεί ‬με ‬σύστημα ‬εξοικονόμησης ενέργειας και νερού.

Η νέα μονάδα έχει τη δυνατότητα διάθεσης καινοτόμων σκυροδεμάτων, όπως τα Ειδικά Αρχιτεκτονικά Σκυροδέματα (Agilia, Hydromedia, Artevia, Ultra), καθώς και της νέας πράσινης σειράς σκυροδεμάτων με χαμηλό ανθρακικό αποτύπωμα ECOPact, που προσδίδει προστιθέμενη αξία στις αειφόρες κατασκευές.

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, στο ‬πλαίσιο ‬της ‬πράσινης ‬στρατηγικής ‬του, ‬διαθέτει ‬Περιβαλλοντική ‬Δήλωση Προϊόντος (EPD), τόσο για τη Δραστηριότητα Σκυροδέματος, όσο και για όλους τους τύπους τσιμέντου, που παράγει στα Εργοστάσιά του.

O κ. Δημήτρης Χανής, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ‭, ανέφερε: «Για τον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ η συνεργασία με την ΕΛΛΗΝΙΚΟ Μ.Α.Ε είναι ιδιαίτερα σημαντική ‬και ‬μας ‬δίνει ‬τη ‬δυνατότητα, ‬με ‬αδιαπραγμάτευτη ‬προτεραιότητα ‬τη βιώσιμη ανάπτυξη, να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη αυτού του πρωτοποριακού για τη χώρα μας έργου. Προσβλέπουμε σε μία γόνιμη συνεργασία με πολλαπλά οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία».

Ο ‬κ. ‬Δημήτρης ‬Κίτσιος ‬Chief ‬Infrastructure ‬and ‬Controls ‬Officer ‬της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.‭Ε.‭,ανέφερε: «Η προστασία του περιβάλλοντος, η βιώσιμη ανάπτυξη και ‬τα ‬οφέλη ‬για ‬τη ‬χώρα ‬και ‬τους ‬πολίτες ‬αποτελούν ‬για την Lamda Development τους κεντρικούς πυλώνες για την δημιουργία του μεγάλου έργου του Ελληνικού. Η συνεργασία της Ελληνικό Α.Ε. με την ‭Lafarge Beton ένα ακόμα πρωτοποριακό βήμα στην δημιουργία της νέας πράσινης πόλης του μέλλοντος».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ