Νέα
  • ΓΔ: 1280.11 +0.39%
  • Τζίρος: 64,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Qantas: Ζητά από τους διεθυντές της να εργαστούν ως υπάλληλοι φόρτωσης αποσκευών

Η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas ζήτησε από τα ανώτερα στελέχη της να εργαστούν ως υπάλληλοι φορτοεκφόρτωσης αποσκευών για τρεις μήνες, στην προπάθειά της να αντιμετωπίσει τις σοβαρές ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό.

Ο επικεφαλής λειτουργίας της εταιρείας αναζητεί τουλάχιστον 100 εθελοντές για να εργαστούν στα αεροδρόμια του Σίδνεϊ και της Μελβούρνης, όπως μεταδίδει το BBC στην ιστοσελίδα του.

Ανάμεσα στις υποχρεώσεις τους θα είναι να φορτώνουν και να ξεφορτώνουν αποσκευές, αλλά και να οδηγούν τα οχήματα για την μεταφορά των αποσκευών στα αεροδρόμια.

Όπως οι περισσότερες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες, η Qantas προσπαθεί να ξεκινήσει και πάλι την λειτουργία των υπηρεσιών της, καθώς ανοίγουν ξανά τα σύνορα μετά το κλείσιμό τους λόγω της πανδημίας.

"Τα μεγάλα ποσοστά κρουσμάτων της χειμερινής γρίπης και του κορονοϊού στην κοινότητα σε συνδυασμό με τα συνεχιζόμενα προβλήματα στην αγορά εργασίας καθιστούν τη στελέχωση μια πρόκληση για την βιομηχανία μας", δήλωσε ο επικεφαλής της Qantas Κόλιν Χιούζ σε email του που έστειλε η εταιρεία στο BBC.

Οι διεθυντές και τα στελέχη της εταιρείας κλήθηκαν να εργάζονται στο τμήμα διαχείρισης των αποσκευών για τρεις ή πέντε ημέρες την εβδομάδα σε τετράωρες ή εξάωρες βάρδιες.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μπορούν να μεταφέρουν βαλίτσες βάρους έως και 32 κιλών η καθεμία.

Η Qantas είναι μια από τις αεροπορικές εταιρείες που επλήγησαν σφόδρα από την πανδημία καθώς οι χώρες έκλεισαν τα σύνορά τους και καθήλωσαν στο έδαφος αεροπλάνα τους.

Η βιομηχανία απέλυσε χιλιάδες υπαλλήλους στη διάρκεια της πανδημίας, πολλοί εκ των οποίων ήταν υπάλληλοι εδάφους.

ΠΗΓΗ: BBC

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ