Νέα
  • ΓΔ: 792.73 -0.68%
  • Τζίρος: 51,64 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

H Apple επενδύει... στη διαφήμιση: Τι αλλάζει σε εφαρμογές των iPhone και iPad

Apple / Πηγή: AP
Apple / Πηγή: AP

Η Apple σχεδιάζει να επεκτείνει τις διαφημίσεις της σε περισσότερες εφαρμογές στα iPhone και τα iPad σε μια προσπάθεια να αυξήσει τα έσοδά της, σύμφωνα με το Bloomberg. Η εταιρεία έχει ετήσια έσοδα περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια από τις διαφημίσεις της, αλλά θέλει να φθάσει σε «διψήφιο αριθμό», σύμφωνα με σχετική έκθεση.

Μέχρι σήμερα οι διαφημίσεις της Apple προβάλλονται εντός των εφαρμογών News και Stocks, καθώς και στο App Store, σε iPhone, iPad και Mac. Το App Store διαθέτει επίσης διαφημίσεις αναζήτησης όπως η Google. Και πιο πρόσφατα, η Apple έβαλε διαφημίσεις στο TV+ για τη συμφωνία της «Friday Night Baseball» με τη Major League Baseball.

Tο Bloomberg αναφέρει ότι η εταιρεία εξετάζει τρόπους για να προσθέσει διαφημίσεις για παράδειγμα στους Χάρτες της Apple, που μέχρι στιγμής ξεχωρίζουν από τον ανταγωνιστή της, το Google Maps, επειδή δεν εμφανίζει διαφημίσεις. Η έκθεση ανέφερε ότι είναι «πιθανό» ότι η Apple να εισάγει διαφημίσεις και σε Podcast και Books Apps.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, η Apple κυκλοφόρησε μια ενημέρωση για τα iPhone με ένα νέο αναδυόμενο παράθυρο που ρωτούσε τους χρήστες εάν ήθελαν να επιτρέψουν στις εφαρμογές στα τηλέφωνά τους να εμφανίζονται στοχευμένες διαφημίσεις

Οι αναλυτές αναφέρουν ότι η Apple βρίσκεται στα πρώτα στάδια της δημιουργίας μιας νέας πλατφόρμας διαφήμισης για κινητά. 

Αναλυτές από το Bernstein είπαν ότι η επιχείρηση Υπηρεσιών της Apple, η οποία καθοδηγείται κυρίως από τη διαφήμιση και το App Store, έχει επιβραδύνει τον ρυθμό ανάπτυξής της για τέσσερα συνεχόμενα τρίμηνα, καθώς το App Store έχει υποστεί μια μετατόπιση στις καταναλωτικές δαπάνες.

Ωστόσο, είπαν ότι αναμένουν πως τα διαφημιστικά έσοδα της Apple θα αυξηθούν λόγω των περισσότερων διαφημίσεων στο App Store.

«Συνολικά, πιστεύουμε ότι μία ανάπτυξη τουλάχιστον της τάξεως του 20% για το συνολικό τμήμα διαφημίσεων της Apple είναι εφικτή τα επόμενα χρόνια», ανέφεραν.

Με πληροφορίες από CNBC, Bloomberg
 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ