Νέα
  • ΓΔ: 1033.44 +0.36%
  • Τζίρος: 102,37 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Kuaishou: Η ανταγωνίστρια της Tik Tok που σάρωσε με την πρώτη δημόσια εγγραφή της

Πηγή: kuaishou.com
Πηγή: kuaishou.com

Ισχυρή ζήτηση εκδηλώθηκε στη πρώτη δημόσια προσφορά της κινεζικής εφαρμογής μικρών βίντεο, Kuaishou Technology, στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal, η εταιρεία, που το όνομά της στα κινεζικά σημαίνει «γρήγορο χέρι»,  θα αντλήσει 5,4 δισ. δολάρια, καθώς η ζήτηση ξεπέρασε τον στόχο που είχε θέσει για την άντληση κεφαλαίων. Η πρώτη δημόσια προσφορά της κινεζικής εταιρείας θα είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως εδώ και περισσότερο από ένα έτος, με την αξία της εταιρείας να αποτιμάται σε σχεδόν 61 δισ. δολάρια.

Η Kuaishou, η οποία στηρίζεται από την Tencent Holdings, είναι ανταγωνίστρια της ByteDance, της κινεζικής εταιρείας που είναι πίσω από την TikTok και την «αδελφή» εφαρμογή της Douyin. Και για τις δύο εταιρείες εκδηλώνεται ισχυρή ζήτηση από νεότερους Κινέζους που θέλουν να παρακολουθούν και να καταγράφουν μικρά βίντεο στα smartphones τους.

Η πλατοφόρμα μικρών βίντεο της Kuaishou είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο, σύμφωνα με στοιχεία που περιέχονται στο ενημερωτικό φυλλάδιό της, ενώ στην Κίνα είχε κατά μέσο όρο 305 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες στο 9μηνο έως το τέλος του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Η Kuaishou θα πουλήσει τις μετοχές της στην τιμή των 115 δολαρίων Χονγ Κονγκ, στο ανώτατο όριο του εύρους 105-115 δολαρίων που είχε τεθεί, ενώ η διαπραγμάτευσή τους θα ξεκινήσει στις 5 Φεβρουαρίου.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ