Νέα
  • ΓΔ: 1204.11 -1.28%
  • Τζίρος: 74,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Π.Γεωργιόπουλος (NOVA): Επένδυση 2 δισ. για υπερσύγχρονα δίκτυα οπτικών ινών νέας γενιάς

O Διευθύνων Σύμβουλος της Nova Παναγιώτης Γεωργιόπουλος μίλησε στο συνέδριο του Economist “The Second Thessaloniki Metropolitan Summit” που πραγματοποιήθηκε στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στις 9 Σεπτεμβρίου 2022, με θέμα «Η Ευρώπη σε περιόδους αναταραχής: Πηγαίνοντας το όραμα για ενότητα και αλληλεγγύη στο επόμενο επίπεδο».

Μιλώντας στο πάνελ με τίτλο «Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις: Τι μας διδάσκει η ψηφιακή ώθηση στην Ελλάδα;» ο κος Γεωργιόπουλος, σημείωσε μεταξύ άλλων πως στην 4η βιομηχανική επανάσταση, που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, η Ελλάδα πρέπει να είναι στους πρωταγωνιστές της νέας ψηφιακής εποχής. Το άλμα στο μέλλον απαιτεί χειροπιαστό επενδυτικό όραμα και σημαντικές εθνικές υποδομές, για να «ξεκολλήσει» η χώρα από τις τελευταίες θέσεις της ευρωπαϊκής κατάταξης σε ταχύτητες πρόσβασης και δίκτυα νέας γενιάς. Τα δίκτυα οπτικής ίνας στο σπίτι (FTTH) ή οπτικής ίνας στο κτίριο (FTTP) αποτελούν εμβληματικές επενδύσεις στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και κορμό για την ψηφιακή εποχή.

«Μέσα από μια επένδυση ύψους 2 δισ. ευρώ, την επόμενη πενταετία, στη NOVA χτίζουμε ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών και ανοίγουμε τον δρόμο για μια Ελλάδα υψηλών ταχυτήτων, ικανή να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του μέλλοντος.

Η κατασκευή υπερσύγχρονων υποδομών δικτύου οπτικών ινών νέας γενιάς 10 Gigabit έχει ήδη ξεκινήσει, με στόχο να ολοκληρωθεί μέχρι το 2027, οπότε και θα καλύπτει πάνω από το 70% των Περιφερειών της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης κλίμακας, που μεταφράζεται σε πάνω από 22.000 χιλιόμετρα οπτικών ινών νέας γενιάς, ενώ η υπερσύγχρονη νέα επιλογή θα είναι διαθέσιμη σε 4,5 εκατομμύρια ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ