Νέα
  • ΓΔ: 1014.47 -0.56%
  • Τζίρος: 47,29 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Διάκριση νέου Ελληνα ερευνητή στον πρώτο διαγωνισμό της ΕΕ «EU TalentOn»

Κοινή αγροτική πολιτική
Πηγή: Pixabay

Ενας νέος Έλληνας ερευνητής και η ομάδα του πήραν το Μεγάλο Βραβείο, ύψους 8.000 ευρώ, στον πρώτο ευρωπαϊκό διαγωνισμό «EU TalentOn». Πρόκειται για τον Αλέξανδρο Ταταρίδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και το ερευνητικό έργο Soilfix σχετικά με το έδαφος, που αναδείχτηκε η καλύτερη πρόταση.

Οι νικητές του 33ου διαγωνισμού της ΕΕ για νεαρούς επιστήμονες (EUCYS) και του πρώτου EU TalentOn ανακοινώθηκαν στο Λάιντεν της Ολλανδίας το Σάββατο. Τα έργα που κέρδισαν το πρώτο βραβείο του EUCYS και θα λάβουν 7.000 ευρώ έκαστο, προέρχονται από τη Δανία, την Ιρλανδία, τη Λιθουανία και την Αυστρία, καλύπτοντας επιστημονικούς κλάδους όπως τα μαθηματικά, η χημεία, η βιολογία και η μηχανική.

Οι νικήτριες ομάδες του EU TalentOn, οι οποίες έλαβαν 8.000 ευρώ έκαστη, ανακάλυψαν επιστημονικές λύσεις σε κοινωνικές προκλήσεις που συνδέονται με τις πέντε αποστολές της ΕΕ. Το EU TalentOn είναι ένας νέος διαγωνισμός που έχει στόχο να επιταχύνει την ερευνητική σταδιοδρομία νέων ερευνητών ηλικίας από 21 έως 35 ετών.

Φέτος, 104 συμμετέχοντες διαγωνίστηκαν σε ομάδες των τεσσάρων ατόμων. Σε πιεστικές συνθήκες κλήθηκαν να αναπτύξουν έργα με βάση τις πέντε αποστολές της ΕΕ, οι οποίες αφορούν την κλιματική αλλαγή, τον καρκίνο, τους ωκεανούς, τις πόλεις και το έδαφος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ