Νέα
  • ΓΔ: 1054.59 +0.83%
  • Τζίρος: 88,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γ. Καββαθάς-ΓΣΕΒΕΕ: Πώς θα βγουν από το περιθώριο οι μικρές επιχειρήσεις

Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ

Η βιώσιμη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους και η ενίσχυση της ρευστότητας για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις είναι οι κύριες προτεραιότητες της νέας διοίκησης της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) που προέκυψε από την 52η Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση η οποία διεξήχθη το Σαββατοκύριακο.

Οπως τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γιώργος Καββαθάς «προτεραιότητα της ΓΣΕΒΕΕ το επόμενο διάστημα 2022-2023 θα είναι η βελτίωση της θέσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στην Ελληνική Οικονομία περιορίζοντας ή και καταργώντας όλα εκείνα τα εμπόδια που εδώ και χρόνια τις έχουν καταδικάσει να διαδραματίζουν έναν περιθωριακό ρόλο σε μια οικονομία που επικρατούν τα ολιγοπώλια».

Ως προς το ιδιωτικό χρέος στις προτάσεις περιλαμβάνονται:

  • αναθεώρηση του Πτωχευτικού Κώδικα,
  • αφαίρεση από το ιδιωτικού χρέος όλων των προστίμων και των τόκων υπερημερίας που έχουν καταβληθεί,
  • διαγραφή μέρους του κεφαλαίου για το χρέος που δημιουργήθηκε την περίοδο της πανδημίας,
  • επανένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων όσων δεν ήταν σε θέση να εξυπηρετήσουν τις δόσεις τους την περίοδο της πανδημίας, ενώ αναγκαίο είναι
  • η διεύρυνση και επιτάχυνση των διαδικασιών του εξωδικαστικού μηχανισμού για τη ρύθμιση των 240 δόσεων.

Για τη ρευστότητα προτείνονται μεταξύ άλλων: θεσμοθέτηση ακατάσχετου λειτουργικού λογαριασμού για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, μείωση των τραπεζικών προμηθειών στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, η πλήρης και χωρίς προϋποθέσεις κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και η επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους στο πλαίσιο της ισονομίας.

Επίσης, θεσμοθέτηση ενός μέτρου στα πρότυπα των επιστρεπτέων προκαταβολών ως μόνιμο εργαλείο χρηματοδότησης αποκλειστικά για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, ενεργοποίηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας κ.ά.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ