Νέα
  • ΓΔ: 1445.18 -0.05%
  • Τζίρος: 46,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Pepco: Την Πέμπτη κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα η πολωνική εκπτωτική αλυσίδα

Τη δραστηριότητά της στην ελληνική αγορά ξεκινά επισήμως αύριο, Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, η πολωνική αλυσίδα ειδών ένδυσης και διακόσμησης σπιτιού Pepco. Το πρώτο κατάστημα συνολικής επιφάνειας 500 τ.μ. ξεκινά τη λειτουργία του στο Piraeus Retail Park της Trade Estates, εταιρεία του Ομίλου FOURLIS, επισφραγίζοντας τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών.

Το δεύτερο κατάστημα της αλυσίδας στην Πέτρου Ράλλη θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα με τον προγραμματισμό της εταιρείας να περιλαμβάνει ένα ακόμα κατάστημα στην Αττική, ένα στη Λάρισα και δύο στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι τέλος του έτους η Pepco θα διαθέτει στην ελληνικά αγορά δέκα καταστήματα με το δίκτυο να διευρύνεται συνεχώς καθώς η εταιρεία βρίσκεται στην τελική φάση για να υπογράψει μισθωτήρια για νέα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα αποτελεί την 17η ευρωπαϊκή αγορά στην οποία δραστηριοποιείται η Pepco και την 19η περιοχή για τη μητρική εταιρεία, τον Όμιλο PEPCO, στον οποίο ανήκει η αλυσίδα Poundland στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Brand Dealz στην Πολωνία και την Ιρλανδία.

«Το λανσάρισμα της Pepco στην Ελλάδα αποτελεί σημαντικό μέρος του εν εξελίξει προγράμματος επέκτασης των καταστημάτων μας - του μεγαλύτερου μοχλού δημιουργίας αξίας του Ομίλου - και εδραιώνει περαιτέρω τη θέση μας στην ευρωπαϊκή αγορά» δήλωσε εχθές, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, η Anca Radu, διευθύντρια λιανικής πώλησης της Pepco για τη Νότια Ευρώπη.

Ο Bogdan Grigoriu, operations manager της Pepco για τη Βουλγαρία, την Ελλάδα και τη Ρουμανία, δήλωσε: «Το άνοιγμα του καταστήματος στην Ελλάδα έρχεται μετά από μια εκτενή έρευνα αγοράς σε όλη τη χώρα και είμαστε βέβαιοι ότι η υπόσχεσή μας για ποιότητα, ελκυστικές τιμές και βραβευμένη εξυπηρέτηση πελατών θα χτιστεί πάνω στην επιτυχία των σχεδίων επέκτασης της Pepco και θα αποδειχτεί δημοφιλής στους Έλληνες πελάτες μας - καθώς η χώρα αποτελεί βασική αγορά για τον Όμιλο».

Τα προϊόντα

Η Pepco προσφέρει μια ευρεία γκάμα προϊόντων που ανήκουν σε περίπου 500 κατηγορίες. Τα ρούχα και τα υποδήματα αποτελούν περίπου το 60% του διαθέσιμου εμπορεύματος της αλυσίδας, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό καλύπτουν είδη για τον εξοπλισμό και τη διακόσμηση του σπιτιού και άλλα προϊόντα, όπως παιχνίδια. Πέρα από τα προϊόντα που πωλούνται ως μέρος του σταθερού εμπορεύματος, η αλυσίδα προσφέρει επίσης ειδικές περιορισμένες συλλογές, προϊόντα με ειδική άδεια χρήσης, π.χ. Disney, Warner Bros, Universal και εποχιακές προσφορές, όπως για παράδειγμα, σχολικά ή χριστουγεννιάτικα είδη.

Τα καταστήματα

Σήμερα λειτουργούν περίπου 3.000 καταστήματα Pepco που εκτείνονται από την Εσθονία στο βόρειο τμήμα της Ευρώπης, έως την Ιταλία στο νότο και από την Ισπανία στα δυτικά έως τη Βουλγαρία στα ανατολικά. Η προγραμματισμένη επέκταση στην Ελλάδα ακολουθεί το επιτυχημένο άνοιγμα του πρώτου καταστήματος της Pepco στη Γερμανία τον Απρίλιο, με την επόμενη χώρα να είναι η Πορτογαλία, την 'Ανοιξη του 2023.

Επί του παρόντος, η Pepco απασχολεί 24.000 εργαζόμενους σε 17 ευρωπαϊκές χώρες. Το άνοιγμα του πρώτου της καταστήματος στην ελληνική αγορά, με σχέδια για πρόσληψη περισσότερων από 150 εργαζομένων στην Ελλάδα κατά τον πρώτο χρόνο παρουσίας της, επικυρώνει περαιτέρω τη θέση της Pepco ως μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες δημιουργίας θέσεων εργασίας στο φυσικό λιανικό εμπόριο.

Σημειώνεται ότι ο Όμιλος Pepco ιδρύθηκε το 2015 και περιλαμβάνει δύο ισχυρές, ανεξάρτητες εταιρείες λιανικού εμπορίου- την Pepco και την Poundland. Η Poundland εμπορεύεται διεθνώς επίσης και με την επωνυμία Dealz μαζί με την PGS (παγκόσμια εταιρεία sourcing), που συνεργάζεται πολύ στενά και με τις δύο. H Pepco και η Poundland, μαζί, δραστηριοποιούνται σε μερικές από τις μεγαλύτερες οικονομικά αγορές της Ευρώπης.

Με περισσότερα από 18 χρόνια συνεχούς ανάπτυξης, η Pepco εξυπηρετεί πλέον πάνω από 20 εκατομμύρια πελάτες τον μήνα, προσφέροντας στις χαμηλότερες τιμές, ρούχα για όλη την οικογένεια, είδη οικιακής χρήσης και παιχνίδια. Με την έδρα της στο Πόζναν της Πολωνίας, η εταιρεία απασχολεί περίπου 24.000 υπαλλήλους σε 17 χώρες σε όλη την Ευρώπη.

Τα πρώτα 14 καταστήματα Pepco άνοιξαν στην Πολωνία το 2004. Η Pepco επεκτάθηκε στην Τσεχία και τη Σλοβακία το 2013 και μεταξύ 2015 και 2017 άνοιξε καταστήματα στην Κροατία, την Ουγγαρία, τη Λιθουανία, τη Ρουμανία και τη Σλοβενία. Από το 2018 έχουν ανοίξει καταστήματα σε Λετονία, Εσθονία, Βουλγαρία, Ιταλία, Σερβία, Ισπανία, Αυστρία και Γερμανία.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ