Νέα
  • ΓΔ: 1196.45 -0.64%
  • Τζίρος: 3,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: «Καμπάνες» ύψους 700.000 ευρώ

Πρόστιμα ύψους 703.000 ευρώ επέβαλε σήμερα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς συνεδρίασε και αποφάσισε τα εξής:

-Την έγκριση του αιτήματος της «IDEAL HOLDINGS A.E.» για την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς (squeeze-out) επί των μετοχών της εταιρείας «BYTE COMPUTER Α.Β.Ε.Ε.».

-Την επιβολή προστίμου 700.000 ευρώ στην εταιρεία «VIE FINANCE Α.Ε.Π.Ε.Υ.» για παράβαση διατάξεων της νομοθεσίας της κεφαλαιαγοράς που αφορούν σε:

- μη τήρηση των υποχρεώσεων που προβλέπονται για την κατηγοριοποίηση των ιδιωτών πελατών ως επαγγελματιών

- μη τήρηση της υποχρέωσης να εποπτεύσει αποτελεσματικά την τήρηση της συμπεριφοράς των συνεργαζόμενων με αυτήν εταιρειών,

- μη θέσπιση κατάλληλων ρυθμίσεων για να προστατεύσει τα δικαιώματα πελάτη της και να αποτρέψει τη χρησιμοποίηση των κεφαλαίων του για ίδιο λογαριασμό

- μη τήρηση των περιορισμών που αφορούν το αρχικό περιθώριο για το άνοιγμα θέσεων σε CFDs

- λοιπές παραβάσεις που αφορούν στην οργανωτική επάρκεια και ειδικότερα θέματα προστασίας των επενδυτών, κατά την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών

- Την επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ στην εταιρεία «ΙΝΤΡΑΚΑΤ Α.Ε.» για τις οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 1.1.2020-31.12.2020 λόγω μη σύμμορφης με τα ΔΛΠ/ΔΠΧΑ κατάρτισης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ