Νέα
 • ΓΔ: 1406.91 -2.24%
 • Τζίρος: 135,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ερευνα: Οι top 50 φίρμες στην Ελλάδα - Στην κορυφή Coca Cola, Παπαδοπούλου και Ολυμπος

Τρόφιμα
Πηγή: Eurokinissi

Τα κορυφαία brands στον κλάδο των ταχυκίνητων καταναλωτικών προϊόντων (FMCGs) προέκυψαν στην τελευταία λίστα της Kantar (Kantar Brand Footprint), η οποία κάθε χρόνο εξετάζει ξεχωριστά τους τομείς τροφίμων, ροφημάτων και ποτών, προσωπικής περιποίησης και υγιεινής, φροντίδας σπιτιού και γαλακτοκομικών προϊόντων.

Στην Ελλάδα, υπήρξε ανατροπή στην κορυφή των brands που αγοράστηκαν περισσότερο στην Ελλάδα το 2021, με την Coca-Cola να «κλέβει» από την εταιρεία Παπαδοπούλου την πρώτη θέση στη συνολική κατηγορία των FMCGs.

Η Coca-Cola κατέγραψε αύξηση 8% στην CRP, καθώς και αύξηση της διείσδυσής της (στο 85,4 από 83,2) και της συχνότητας αγορών από τους καταναλωτές (στο 10,2 από 9,7).

Τρίτη κατά σειρά μάρκα που επέλεξαν οι Έλληνες ήταν η Ολυμπος, που σημείωσε αύξηση του CRP κατά 8%. Την πρώτη δεκάδα (στη συνολική κατάταξη) συμπληρώνουν τα brands:

 • Nescafe
 • Παπαγάλος Λουμίδη
 • ΝΟΥΝΟΥ FrieslandCampina
 • Μέλισσα Κίκιζας
 • Γιώτης
 • Hellmann’s
 • Κύκνος

Μεγαλύτερη άνοδος

Μεταξύ των brands που σημείωσαν άνοδο στην κατάταξη ήταν η Παυλίδης, η οποία σημείωσε άνοδο κατά 7 θέσεις, η Βίκος, που ανέβηκε κατά 6 θέσεις, και το ψωμί για τοστ «Γεύση» της εταιρείας Παπαδοπούλου, που κατέγραψε άνοδο 11 θέσεων.

Ισχυρή η ελληνική παρουσία στο Top-10 των τροφίμων

Από τα στοιχεία της Kantar φαίνεται πως στη συνολική κατάταξη, οι επιλογές μεταξύ ελληνικών και πολυεθνικών εμπορικών σημάτων είναι γενικά μοιρασμένες, ενώ αξιοσημείωτο είναι πως στα τρόφιμα η πλειοψηφία των εταιρειών στην πρώτη δεκάδα είναι ελληνικές.

Η Παπαδοπούλου διατήρησε τη θέση της ως το δημοφιλέστερο brand, ενώ στη δεύτερη θέση παρέμεινε η Μέλισσα. Τρίτη ανέβηκε η Hellmann’s κερδίζοντας τρεις θέσεις σε σχέση με το 2020.

Coca-Cola & Nescafe τα top 2 brands στον κλάδο των ποτών

Όσον αφορά στις υπόλοιπες κατηγορίες, η Coca-Cola απέσπασε την πρώτη θέση και στον κλάδο των ποτών/ροφημάτων, ακολουθούμενη από τον Nescafe, τον Παπαγάλο Λουμίδη, την Amita και τα δύο εμφιαλωμένα νερά, Βίκος και Ζαγόρι.

Στην κορυφή ο Ολυμπος

Στα γαλακτοκομικά προϊόντα, στην πρώτη θέση βρέθηκε η Όλυμπος, ακολουθούμενου από δύο brands της FrieslandCampina (ΝΟΥΝΟΥ & ΝΟΥΝΟΥ FAMILY), με την πρώτη πεντάδα να κλείνει το Βιτάμ με τη Μεβγάλ.

Παραμένει στην 1η θέση το Every Day

Στα προϊόντα προσωπικής περιποίησης και υγιεινής πρώτο παρέμεινε το brand, Every Day της ΜΕΓΑ, ενώ ακολούθησαν brands παγκοσμίου βεληνεκούς όπως είναι η Colgate, η Nivea, η Always και η Dove.

Κυρίαρχα τα παγκόσμια brands

Τέλος στα προϊόντα οικιακής φροντίδας, στο top5 βρίσκουμε παγκόσμια brands και πιο συγκεκριμένα την Klinex, το Fairy, το Ajax, το Soupline και το Lenor.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα