Νέα
  • ΓΔ: 1416.44 +0.87%
  • Τζίρος: 3,29 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Ενισχύεται μέσω της ΑΜΚ για τα μεγάλα έργα που έρχονται

Σε περαιτέρω ενδυνάμωση της εταιρείας και των έργων των οποίων τρέχει ή πρόκειται να αναλάβει, έχει σκοπό η Aύξηση Mετοχικού Kεφαλαίου που ανακοίνωσε η ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Συγκεκριμένα, η νέα διοίκηση σχεδιάζει να αξιοποιήσει €50 εκατ. ως ενδυνάμωση του  υφιστάμενου κεφαλαίου κίνησης, και €50 εκατ. αποκλειστικά για ανάπτυξη μέσω εξαγορών. Η προτεινόμενη τιμή διάθεσης κάθε νέας μετοχής είναι 1,17 ευρώ (discount 27,3% στην τιμή κλεισίματος 21/10/22).

Η ΑΜΚ θα γίνει σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 14 Νοεμβρίου Η αύξηση θα πραγματοποιηθεί μέσω δημόσιας προσφοράς, με δικαίωμα προτίμησης αποκλειστικά υπέρ των υφιστάμενων μετόχων, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους – ανεξαρτήτως του ποσού συμμετοχής τους, να τοποθετηθούν.

Όπως όλα δείχνουν η ΙΝΤΡΑΚΑΤ μέσω του κύριου μετόχου της, Winex Investments (Μπάκος, Καϋμενάκης, Εξάρχου) επιζητά την ισχυροποίηση της εταιρείας την οποία ανέλαβαν προ τετραμήνου. Τα κεφάλαια θα εξυπηρετήσουν τις αναπτυξιακές ευκαιρίες που παρουσιάζονται μέσα από τα δημόσια και έργα ΣΔΙΤ, τις παραχωρήσεις, τα έργα Real Estate, Διαχείρισης Απορριμμάτων αλλά και τα μεγάλα ενεργειακά έργα.

Ποια είναι τα μεγάλα έργα της ΙΝΤΡΑΚΑΤ

Σήμερα ο Όμιλος διαθέτει ένα σημαντικό portfolio έργων: τα σιδηροδρομικά έργα Λάρισα-Βόλος και Β` φάση Σταθμού Αθήνας αλλά και τη Σιδηροδρομική Σήραγγα Σεπολίων, τα δίκτυα αποχέτευσης στην Αιγιαλεία, την επέκταση φυσικού αερίου στη Λαμία, το Ρέμα Εσχατιάς, το Ρέμα Γιαννούλας, τα δίκτυα άρδευσης σε Πρέσπες και Αχαϊας κ.α.

Επιπρόσθετα αναμένεται να ξεκινήσει πολύ μεγάλα έργα ως ανάδοχος στα έργα: Χερσόνησος-Νεάπολη του ΒΟΑΚ, τον άξονα Καλαμάτα-Μεθώνη, τον Riviera Tower, την επέκταση της Λ.Κύμης στην Αττική Οδό, τα δίκτυα διανομής του ΔΕΔΔΗΕ, τα έργα στο Αεροδρόμιο Πάρου, το Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας κ.α.

Ταυτόχρονα, η Intrakat συμμετέχει σε διαγωνισμούς για έργα αξίας άνω των 6 δισ. ευρώ. Επίσης διεκδικεί και μεγάλα έργα ΣΔΙΤ όπως το νέο Κτήριο της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Υποδομών, των φοιτητικών εστιών των Πανεπιστημίων Κρήτης, Θεσσαλίας και Θράκης, των Περιφερειακών Κέντρων Πολιτικής Προστασίας και του νέου Ιατρικού Κέντρου της Ακαδημίας Αθηνών. Συμμετέχει επίσης και σε μεγάλα έργα σε Κύπρο και Βαλκάνια. Στην Κύπρο η Intrakat κατασκευάζει την α’ φάση του Αυτοκινητόδρομου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς, το οποίο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα του νησιού.

Ανάπτυξη και σε άλλους τομείς

Η ΙΝΤΡΑΚΑΤ παράλληλα προχώρησε σε εξαγορά χαρτοφυλακίου 500MW φωτοβολταϊκών φτάνοντας συνολικά τα 1,8 GW. Παράλληλα προχωρά σε επενδυτικές κινήσεις και στα αιολικά.

Στο Real Estate έχει ανακοινωθεί η εξαγορά ξενοδοχείου στη Μύκονο και συνεργασία με το Ellington Management Group που στην Ελλάδα εκπροσωπείται από την Ellington Solutions. Από κοινού θα δραστηριοποιηθούν  στον τομέα της αξιολόγησης, διαχείρισης, επένδυσης, ανάπτυξης και αξιοποίησης ακινήτων στην Ελλάδα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ