Νέα
  • ΓΔ: 864.44 +0.73%
  • Τζίρος: 28,95 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Γερμανία: Χρηματοδότηση 1 δισ. ευρώ στην Tesla

Tesla / Πηγή: AP
Tesla / Πηγή: AP

Επιχορήγηση ύψους 1 δισ. ευρώ κατευθύνει η γερμανική κυβέρνηση στην Tesla για τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Βερολίνο, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Business Insider.

Ο αμερικανικός κολοσσός παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, θα λάβει την εν λόγω επιχορήγηση απευθείας από τον προϋπολογισμό της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αλλά και από την περιφερειακή πολιτεία του Βρανδεμβούργου, στην οποία θα εδρεύει το εργοστάσιο.

Το εγχείρημα συνολικού προϋπολογισμού ύψους 9 δισ. ευρώ, φέρει την ονομασία European Battery Innovation κι εντάσσεται στο πλαίσιο δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφενός με στόχο την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και της πράσινης μετάβασης στην Ένωση και αφετέρου την αυτονομία της, αφού μέχρι σήμερα εισάγει τη συγκεκριμένη τεχνολογία από τρίτες χώρες.

►Κομισιόν: Φορτίζει με 3 δισ. ευρώ Tesla, BMW και κατασκευαστές μπαταριών

Όταν το αρμόδιο υπουργείο οικονομικών επιβεβαιώσει την είδηση, αναμένονται και οι αντιδράσεις και από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία και δη τη Volkswagen. τη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, αφού οι πωλήσεις ανήλθαν σε 9,3 εκατ. οχήματα για το 2020, εκ των οποίων 2,5% σε ηλεκτρικά. Ωστόσο, η αγοραστική αξία της Tesla είναι οκτώ φορές μεγαλύτερη από της VW, παρόλο που οι πωλήσεις της τελευταίας είναι πολύ μεγαλύτερες.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Insider

Με την εγγραφή σας μπορείτε να λαμβάνετε ειδήσεις σχετικά με την έκτακτη επικαιρότητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ