Νέα

ΚΕΕΕ: Προτυποποίηση και χαρτογράφηση του πλαισίου για την αδειοδότηση επιχειρήσεων

Γραφειοκρατία
Πηγή: Pixabay

«Να χαρτογραφηθεί και να μοντελοποιηθεί το οικοσύστημα αδειοδότησης επιχειρήσεων, ώστε να δημιουργηθεί τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα, ένα περιβάλλον φιλικό στην επιχειρηματικότητα» επιχειρεί η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων».

Αυτό ανέφερε ο Νίκος Βορδώνης στο 4ο Workshop του Κέντρου Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων του Δήμου Πειραιά, εκ μέρους του τεχνικού συμβούλου της ΚΕΕΕ στην πράξη: «Αναβάθμιση Λειτουργιών της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και των Επιμελητηρίων της Χώρας για την Υποστήριξη του Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος».

Σκοπός της συμμετοχής του κ. Βορδώνη στο workshop ήταν η ανάδειξη της προαναφερόμενης προσπάθειας της ΚΕΕΕ με τους εξής στόχους:

1. Η προτυποποίηση και χαρτογράφηση του θεσμικού και διοικητικού πλαισίου για την αδειοδότηση επιχειρήσεων.

2. Η δημιουργία φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος σε θέματα αδειοδότησης επιχειρήσεων.

3. Η αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών της ΚΕΕΕ προς τις επιχειρήσεις

4. Η λειτουργική και θεσμική αναβάθμιση της ΚΕΕ και τω μελών της στο πεδίο της υποστήριξης της επιχειρηματικότητας.

Στόχος της ΚΕΕΕ, όπως επισημάνθηκε, είναι η μετάβαση σε ένα σαφώς οριοθετημένο περιβάλλοντος αδειοδοτήσεων που χαρακτηρίζεται από μειωμένη διοικητικό φόρτο και ενίσχυση της συνολικής υπηρεσίας μιας στάσης για το οικοσύστημα «αδειοδοτήσεων», από το συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον αδειοδοτήσεων, όπου εμπλέκονται πολλοί φορείς και χαρακτηρίζεται από μεγάλη πολυπλοκότητα και γραφειοκρατία για τις επιχειρήσεις.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ