Νέα
  • ΓΔ: 910.29 +0.68%
  • Τζίρος: 80,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ροδούλα: Από το μικρό εργαστήρι της Αθήνας στην Αμερική και τον Καναδά

Το 1999, ο Παναγιώτης και ο Ηλίας Καραχάλιος σε μια γειτονιά της Αθήνας δημιουργούν ένα μικρό εργαστήρι για να εφαρμόσουν την πολύτιμη κληρονομιά τους.

Πολύ γρήγορα φάνηκε όμως ότι αυτό το εργαστήρι ήταν μικρό για να στεγάσει τα όνειρα, τις φιλοδοξίες αλλά και την αυξημένη ζήτηση στα προϊόντα της Ροδούλας.

Σήμερα η εταιρεία αριθμεί τρεις υπερσύγχρονες παραγωγικές μονάδες, καθώς και δύο υποκαταστήματα - κέντρα διανομής σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη και δυο ξεχωριστά κέντρα διανομής και αποθήκευσης, όλα μαζί υπερβαίνουν τα 15.000 τ.μ. Η διανομή των προϊόντων πραγματοποιείται με ιδιόκτητο στόλο 35 φορτηγών κατάψυξης.

Αρχή με παραγωγή στο Μενίδι

Κάνοντας μια μικρή ιστορική αναδρομή, ξεκινάμε από το 2002, οπότε και δημιουργήθηκε το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής ποιοτικών προϊόντων ζύμης στο Μενίδι, με τα οποία καθιερώθηκε στην premium αγορά δημιουργώντας signature προϊόντα.

Τα επόμενα χρόνια μεγάλη βάση δόθηκε στην ανάπτυξη των εγκαταστάσεων, σε νέες τεχνολογίες και στην αυτοματοποίηση των διαδικασιών και την επέκταση του δικτύου διανομής. 

Το 2007 έγινε μεγάλη επένδυση σε μηχανολογικό εξοπλισμό αυτοματοποιώντας τις διαδικασίες παραγωγής που είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγής.

Παναγιώτης και Ηλίας Καραχάλιος

Το 2009 έχοντας πλέον βάλει τις βάσεις και έχοντας πλέον εδραιωθεί στην αγορά των προϊόντων ζύμης, η εταιρεία στρατηγικά δημιουργεί στην Θεσσαλονίκη το πρώτο της υποκατάστημα μαζί με κέντρο διανομής για να τροφοδοτήσει την συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά της Βορείου Ελλάδος.

Τρία χρόνια αργότερα, βλέποντας μεγάλο κενό στην αγορά του ποιοτικού γλυκού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και την ευκαιρία υπερψυγμένων προϊόντων ξεκίνησε η υλοποίηση νέας επένδυσης.

Τα πρώτα βήματα στη Β. Αμερική

Το 2016 κάνει τα πρώτα βήματα στην Αμερική και τον Καναδά στο κομμάτι του food service. Μεγάλη ώθηση σε αυτό έδωσε η ερευνά που πραγματοποίησε η εταιρεία το 2015 με το Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο του Rutgers (Food Innovation Center) όπου δημιούργησε τις βάσεις για την στρατηγική επέκταση της Ροδούλας στις ΗΠΑ. 

Επίσης, το 2017 ξεκινάει στρατηγικές συνεργασίες με μεγάλους retailers στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ το 2018 πρωτοπορεί στην αγορά και λανσάρει στο supermarket συσκευασμένα υπερψυγμένα γλυκά.

Το 2019 δημιουργεί μια σύγχρονη μονάδα logistics στην Κρήτη για να εξυπηρετήσει την αυξημένη ζήτηση στο κομμάτι του Hotelling.  Τον Ιούλιο του 2019 μπαίνει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας η Elikonos Capital Partners επενδύοντας 3 εκατ. ευρώ. Επίσης την ίδια χρόνια κερδίζει Βραβείο Καινοτομίας και κατατάσσεται στα future food trends στην Αμερική για το προϊόν Vegan Πατσαβουρόπιτα.

Το 2020 δημιουργεί νέα κατηγόρια φύλλων για το supermarket, αναλαμβάνοντας την αποκλειστική αντιπροσώπευση του Γαλλικού Οίκου Neuhauser (παραγωγή κρουασάν) στην Ελλάδα, ενώ το 2021 δημιουργεί τη νέα σειρά προϊόντων Μπουρέκι με την καινοτομία στο φύλλο που είναι φτιαγμένο με μέλι. Φέτος ξεκίνησε συνεργασία με την Mattel για νέα προϊοντική σειρά με τούρτες Barbie & Hot Weels.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ