Νέα
  • ΓΔ: 1028.47 -0.48%
  • Τζίρος: 25,05 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Με 12 εταιρείες συμμετείχε η Ελλάδα στη μεγαλύτερη έκθεση εισαγωγών της Κίνας

Την παρουσία 12 ελληνικών εξαγωγικών εταιρειών του αγροδιατροφικού τομέα στην 5η China International Import Expo (CIIE), η οποία πραγματοποιήθηκε στην Σανγκάι από 5 έως 10 Νοεμβρίου, οργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece).

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση εισαγωγών της Κίνας, που φέτος προσέλκυσε περισσότερους από 2.800 εκθέτες από 127 χώρες και κατά τη διάρκειά της υπολογίζεται ότι υπεγράφησαν εμπορικές συμφωνίες αξίας 73 δισ. δολαρίων.

Οι ελληνικές εταιρείες φιλοξενήθηκαν σε περίπτερο 200 τμ και είχαν την ευκαιρία να προβάλλουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας στον τομέα των τροφίμων και της γεωργίας, με έμφαση στο ελαιόλαδο, τις ποικιλίες κρασιών, τα φυτικά προϊόντα, τον κρόκο και, γενικότερα, τα προϊόντα αγροδιατροφής.

Η φετινή εθνική συμμετοχή στην CIIE, ενισχύθηκε περαιτέρω, με το ψηφιακό περίπτερο που δημιούργησε η Enterprise Greece, ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι επισκέπτες να ενημερωθούν για τις επιχειρηματικές δυνατότητες που προσφέρει η Ελλάδα και να συμβάλλει με αυτόν τον τρόπο στην αύξηση του διμερούς εμπορίου μεταξύ των 2 χωρών, που η αξία του, μόνο για το 2021, υπολογίζεται στα 12,5 δισ. δολάρια. 

Αναφερόμενος στην παρουσία της Ελλάδος στην έκθεση, ο διευθύνων σύμβουλος της Enterprise Greece, Μαρίνος Γιαννόπουλος, ανέφερε: «Με την ενεργή στήριξη της Enterprise Greece, η παρουσία των ελληνικών εταιρειών στην κινεζική αγορά ενισχύεται ολοένα και περισσότερο. Η Ελλάδα, ως στρατηγικός εταίρος της Κίνας, συμμετέχει στην China International Import Expo (CIIE) από την έναρξή της, το 2018. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Κίνα κατά τη διάρκεια της δεύτερης CIIE το 2019, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, γεγονός που καταδεικνύει τη σημασία της κινεζικής αγοράς για την Ελλάδα και τον ρόλο που διαδραματίζει η CIIE στην προσπάθεια ανάδειξης των ελληνικών προϊόντων. Τόσο η Ελλάδα όσο και η Κίνα, είναι προσηλωμένες σε ένα ελεύθερο και ανοικτό παγκόσμιο εμπορικό σύστημα και μοιράζονται ένα όραμα βιώσιμης ευημερίας για τους λαούς μας και για τον κόσμο».

   Από την πλευρά του, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Σαγκάη, Γεώργιος Παρθενίου, δήλωσε: «Οι δυνατότητες συνεργασίας είναι πολλές, ενδεικτικά, στο ναυτιλιακό και τουριστικό τομέα. Η ενίσχυση των εξαγωγών της Ελλάδας προς την Κίνα, με την αντίστροφη προσέλκυση νέων επενδύσεων από την Κίνα, συζητήθηκε, πρόσφατα, και από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών, στο περιθώριο της 55ης Συνόδου Χωρών ΑSEAN στην Καμπότζη».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ