Νέα
  • ΓΔ: 1028.75 -0.46%
  • Τζίρος: 29,32 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κρίση στην H&M: Καταργεί 1.500 θέσεις εργασίας

H&M / Πηγή: Intime
H&M / Πηγή: Intime

Σε περικοπές προσωπικού προχωρά η σουηδική εταιρεία ένδυσης H&M. Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα κόψει περίπου 1.500 θέσεις εργασίας, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να μειώσει τα έξοδά της. Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της H&M εκτιμάται ότι θα αποφέρει περίπου 75,80 εκατομμύρια δολάρια το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

Τον Σεπτέμβριο, η H&M, η νούμερο δύο εμπορική αλυσίδα ένδυσης στον κόσμο, ξεκίνησε ένα σχέδιο εξοικονόμησης 2 δισεκατομμυρίων σουηδικών κορωνών ετησίως.

«Η αποδοτικότητα από οικονομικής άποψης του προγράμματος που έχουμε ξεκινήσει περιλαμβάνει την επανεξέταση της οργάνωσής μας και έχουμε επίγνωση ότι θα επηρεαστούν συνάδελφοί μας από αυτό. Θα στηρίξουμε τους συναδέλφους μας στην εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης για το επόμενο βήμα τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση της επικεφαλής της εταιρείας Έλενα Χέλμερσον.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ