Νέα
  • ΓΔ: 1442.21 -2.04%
  • Τζίρος: 134,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Sunlight: Πώς το deal με την Triathlon ανοίγει το δρόμο για κατάκτηση Ευρώπης και ΗΠΑ

Από αριστερά, ο Martin Hartmann, Διευθύνων Σύμβουλος της Triathlon Holding GmbH, και ο Λάμπρος Μπίσαλας, Διευθύνων Σύμβουλος της Sunlight Group

Hγετικό ρόλο στις αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ στις μπαταρίες λιθίου αποκτά η Sunlight Group μετά τη μεγάλη εξαγορά που ανακοίνωσε χθες τριπλασιάζοντας το μέγεθός της.

Αποκτώντας το 51% των μετοχών της Triathlon Holding GmbH, η ελληνική εταιρεία, μέλος του Olympia Group επαναπροσδιορίζει και αλλάζει πλήρως το τοπίο στις βιομηχανικές μπαταρίες μολύβδου-οξέος και ιόντων λιθίου στην Ευρώπη, δημιουργώντας ευκαιρίες περαιτέρω ανάπτυξης και επέκτασης, πάντα με έμφαση στις ανάγκες των πελατών.

Η Sunlight με την κίνηση αυτή αυξάνει τον ενοποιημένο τζίρο της από 272 εκατ. ευρώ το 2021 σε πάνω από 1 δισ. ευρώ και αποκτά σημαντικές προοπτικές για να πρωταγωνιστήσει στην αγορά μπαταριών για αποθήκευση ενέργειας, τομέα που δραστηριοποιoύνται οι δύο εταιρείες Sunlight και Triathlon.

Η νέα ισχυρή Sunlight θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην έρευνα και καινοτομία στην αποθήκευση ενέργειας, ενός τομέα με ειδικό βάρος για τη διείσδυση των ΑΠΕ.

►Διαβάστε και: Ρεύμα: Στα ύψη επιδοτήσεις και τιμές το Γενάρη - Βραχυκύκλωμα στα υπερέσοδα προμήθειας

Πάνω από 35 εγκαταστάσεις σε 35 χώρες

Η Sunlight Group και η Triathlon Holding GmbH θα διαθέτουν περισσότερες από 35 εγκαταστάσεις (βιομηχανίες και αποθήκες, κόμβοι Έρευνας & Ανάπτυξης, πωλήσεις και γραφεία εξυπηρέτησης πελατών) σε 12 χώρες και θα πασχολούν από κοινού 3.050 άτομα σε όλο τον κόσμο.

Ενώνοντας τις δυνάμεις τους οι δύο κορυφαίες εταιρείες του κλάδου, επεκτείνουν την παραγωγική τους ικανότητα και θα μπορούν να προσφέρουν μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών, σε ευρύτερη γεωγραφική εμβέλεια.

Η συνένωση αυτή ανοίγει το δρόμο για μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως, μειωμένο λειτουργικό κόστος μέσω οικονομιών κλίμακας και δημιουργεί ευκαιρίες ανάπτυξης σε νέες αγορές.

Η Triathlon Holding GmbH

Η Triathlon Holding GmbH έχει δεκαετίες εμπειρίας στην ανάπτυξη και συναρμολόγηση μπαταριών μολύβδου-οξέος και ιόντων λιθίου για τις αγορές intralogistics και αποθήκευσης ενέργειας, προσφέροντας καινοτόμα προϊόντα για ένα ευρύ φάσμα βιομηχανικών οχημάτων.

Με έδρα της στο Fürth της Βαυαρίας, έχει μια υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής στο Glauchau της Σαξονίας και, επίσης, λειτουργεί δύο ακόμη εγκαταστάσεις παραγωγής και Ρρευνας & Ανάπτυξης στη Γερμανία, καθώς και ένα εργοστάσιο συναρμολόγησης μπαταριών μολύβδου στο Ντάλας των ΗΠΑ.

►Διαβάστε και: Βιομηχανία: Απόγνωση και αδιέξοδο για ενεργειακό κόστος - Είμαστε στο έλεος της κυβέρνησης

Οι διεθνείς δραστηριότητες της Triathlon εκτείνονται στην Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία, με γραφεία πωλήσεων και υπηρεσιών για μπαταρίες, φορτιστές και αξεσουάρ. Η εταιρεία απασχολεί περισσότερα από 1.200 άτομα σε όλες τις δραστηριότητες.

Αφού ολοκληρωθεί η απόκτηση του 51% του μετοχικού κεφαλαίου από την Sunlight Group στην Triathlon Holding GmbH, ο πρώην βασικός μέτοχος της Triathlon, Geraer Batterie Dienst GmbH, θα διατηρήσει το 49% της εταιρείας και ο κ. Hartmann θα παραμείνει στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ