Νέα
  • ΓΔ: 1220.89 +1.51%
  • Τζίρος: 139,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΒΕΑ: Η ταχύτητα της απονομής δικαιοσύνης προϋπόθεση για την ανάπτυξη

Η ταχύτητα απονομής της δικαιοσύνης και η συμβολή της στην επενδυτική ανταγωνιστικότητα της χώρας και συνολικά στην αναβάθμιση της ποιότητας του επιχειρείν ήταν στο επίκεντρο της εκδήλωσης με θέμα «Απονομή της Δικαιοσύνης και Οικονομία» που πραγματοποιήθηκε, πρόσφατα, από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών και την Κίνηση Επιτάχυνσης της Δικαιοσύνης, με συμμετοχή και του ΣΕΒ.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, προλογίζοντας την εκδήλωση, η πρόεδρος του ΕΒΕΑ Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η ταχύτητα απονομής της δικαιοσύνης αποτελεί θεσμική προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη, καθώς συμβάλλει στην επενδυτική ανταγωνιστικότητα της χώρας και συνολικά στην αναβάθμιση της ποιότητας του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Ως ΕΒΕΑ, αναγνωρίζουμε τη σημασία της προώθησης των εξωδικαστικών μηχανισμών επίλυσης διαφορών στην παραγωγή εθνικού πλούτου και στην προσέλκυση επενδύσεων. Από το 2016 λειτουργεί το "Κέντρο Διαμεσολάβησης ΕΒΕΑ", με διαπιστευμένους διαμεσολαβητές από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ το 2014 ιδρύσαμε, από κοινού με άλλους φορείς και επιστημονικές προσωπικότητες, το "Ινστιτούτο Διαιτησίας και Εναλλακτικών Μορφών Επίλυσης Διαφορών", στόχος του οποίου είναι η ανάδειξη των θεσμών των εναλλακτικών μεθόδων επίλυσης διαφορών, στους πολίτες, στους επιχειρηματίες και εν γένει στο κοινωνικό σύνολο».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ