Νέα
  • ΓΔ: 1274.3 +0.06%
  • Τζίρος: 44,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Β. Κορκίδης: Σημαντική ανάπτυξη κατέγραψε και το 2022 η επιχειρηματικότητα στον Πειραιά

Βασίλης Κορκίδης
Βασίλης Κορκίδης / Πηγή: Eurokinissi

«Σημαντική ανάπτυξη σημείωσε, και το 2022, η επιχειρηματικότητα στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά» όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης, στο συνέδριο με θέμα «Προς ένα ανθεκτικό, βιώσιμο και καινοτόμο το επιχειρηματικό οικοσύστημα στον Πειραιά».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι στοιχεία του Γ.Ε.ΜΗ., τα οποία έχει στη διάθεσή του το επιμελητήριο, δημιουργούν αισιοδοξία για την πορεία του πειραϊκού επιχειρείν το 2023 ενώ πιο αναλυτικά είπε ότι, από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα, έχουν ανοίξει 1.225 επιχειρήσεις, όταν, στο ίδιο διάστημα, έχουν διαγραφεί 236, εκ των οποίων οι 116 διέκοψαν τη λειτουργία τους. Αυτό σημαίνει ότι, κάθε εργάσιμη ημέρα, για κάθε δώδεκα νέες επιχειρήσεις που ανοίγουν, κλείνει μόλις μία. 

Αναλυτικότερα, από το σύνολο των επιχειρήσεων που έχουν ανοίξει το 2022, μεταξύ άλλων, οι 590 είναι ΙΚΕ, οι 159 ΕΕ, οι 151 ΑΕ, οι 92 ΕΠΕ, οι 87 ΟΕ, ενώ 49 είναι Υποκαταστήματα Αλλοδαπών επιχειρήσεων. Οι νέες επιχειρήσεις που άνοιξαν ήταν 504 εμπορικές, 166 βιομηχανικές, 519 διαφόρων υπηρεσιών και 36 ναυτιλιακών δραστηριοτήτων.

Τα στοιχεία, όπως είπε ο πρόεδρος, μας δίνουν τη δυνατότητα να ατενίσουμε το 2023 με ιδιαίτερη αισιοδοξία για την πορεία του πειραϊκού επιχειρείν. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό.

Αλλά, πρόσθεσε ο ίδιος, εάν θέλουμε τα προσεχή έτη θετικά πρόσημα στα στοιχεία που αφορούν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, τόσο στον Πειραιά όσο και τον ευρύτερο Πειραϊκό χώρο, οφείλουμε να επενδύσουμε στην ναυτιλιακή καινοτομία που είναι τομέας έντασης κεφαλαίου και έντασης γνώσης, αλλά και να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση του γνωσιακού επιπέδου του έμψυχου δυναμικού, που δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων σε ξηρά και θάλασσα πάνω στις νέες τεχνολογίες που σχετίζονται με την προσπάθεια της ναυτιλίας στο πεδίο της πράσινης μετάβασης.

Ο ίδιος εκτιμά ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την υιοθέτηση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής που θα αξιοποιεί τα δυνητικά πλεονεκτήματα του Πειραιά και, ιδιαίτερα, του ανθρώπινου δυναμικού με υψηλή κατάρτιση.

Όπως γνωστοποιήθηκε, ο κ. Κορκίδης, με επιστολή του στον Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, τονίζει ότι η γαλάζια οικονομία είναι συνυφασμένη με το μέλλον του Πειραϊκού επιχειρείν ενώ δηλώνει βέβαιος πως ο Πειραιάς θα αποτελέσει σημείο συνάντησης των παγκόσμιων παικτών του «θαλάσσιου πλούτου», γιατί τους ελκύει η έδρα της μεγαλύτερης ναυτιλίας στον κόσμο.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ