Νέα
  • ΓΔ: 897.63 +0.36%
  • Τζίρος: 48,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Folli Follie: Χωρίς Κουτσολιούτσους η επόμενη μέρα - Εγκρίθηκε η συμφωνία αναδιάρθρωσης

Κατάστημα της Folli Follie / Πηγή: Intime
Κατάστημα της Folli Follie / Πηγή: Intime

Μετά από 949 ημέρες απ’ όταν ο short seller Gabriel Grego του αμερικανικού fund QCM αποκάλυψε τη μεγάλη απάτη των Κουτσολιούτσων, η Folli Follie, που κάποτε διαφημιζόταν σαν το διαμάντι στο στέμμα του ελληνικού επιχειρείν, φαίνεται ότι οδεύει προς τη σωτηρία της.  

Η έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης από τις γενικές συνελεύσεις των τριών κατηγοριών ομολογιούχων (Eurobonds, Swissbonds και Schuldschein) χθες είναι το πρώτο βήμα και ακολουθεί η κατάθεση αιτήματος υπαγωγής της πολύπαθης εταιρείας στο άρθρο 106 β’ ή δ’ του πτωχευτικού κώδικα στις 16 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, τα 2/3 των ομολογιούχουν των Eurobond ενέκριναν την πρόταση της Folli Follie, ενώ τη θετική τους ψήφο έδωσε το 51% των ομολογιούχων σε Swissbonds.

Μετά  την θετική ψήφο των κατόχων Eurobonds, εγκρίθηκε η  ανάκληση της U.S. Bank Trustees Limited ως Διαχειριστή (σχετικά με τα Eurobonds) και η αντικατάστασή της με την Lucid Trustee Services Limited ως νέου Διαχειριστή των Eurobonds.

Η συμφωνία εξυγίανσης της άλλοτε λαμπερής εταιρείας με ιδιοκτήτες πλέον τους πιστωτές της, προβλέπει τη δημιουργία δύο νέων εταιρειών.

Πρόκειται για την OpsCo η οποία θα διατηρεί την εμπορική δραστηριότητα, ήτοι τα σήματα Folli Follie και Links of London, όπως και συμβάσεις που αφορούν καταστήματα κοσμημάτων, μόδας, καλλυντικών και τα factory outlet και την εταιρεία AssetCo που θα κατέχει την ακίνητη περιουσία και περιουσιακά στοιχεία που δεν αφορούν τη βασική δραστηριότητα της Folli Follie. Η OpsCo θα αποτελεί θυγατρική κατά 90% της AssetsCo και θα εκδώσει νέες ομολογίες ύψους 60 εκατ. ευρώ με δικαιούχους τους πιστωτές, διάρκειας 5+2 ετών.

Με βάση τη συμφωνία το ποσοστό των έως τώρα μετόχων, δηλαδή των Δημήτρη Κουτσολιούτσου, Fosun International Holdings και JP Morgan Securities, θα περιοριστεί στο 10%.

Επιπλέον προβλέπεται έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 13 εκατ. ευρώ σε συμφωνία με το αμερικανικό private equity Arena έναντι εξασφαλισμένων ομολογιών. Για την εν λόγω χρηματοδότηση, προκειμένου η εταιρεία να αποκτήσει ρευστότητα, θα χρησιμοποιηθούν ως εξασφαλίσεις το ιστορικό πολυκατάστημα «Μινιόν» στην Ομόνοια και ένα ακίνητο της εταιρείας στο Κορωπί.

Σε ότι αφορά την ενδιάμεση χρηματοδότηση η Folli Follie γνωστοποίησε ότι εκπροσωπούντες 19,25% του χρέους έχουν επιλέξει να συμμετάσχουν. Όπως περιγράφεται στο Υπόμνημα Πρόσκλησης σε Συναίνεση, οι πιστωτές θα λάβουν την αναλογία τους επί του Μεριδίου Πιστωτών (ήτοι μέχρι 15% του συνολικού ποσού κεφαλαίου της ενδιάμεσης χρηματοδότησης), η οποία (αναλογία) αντιστοιχεί στο μερίδιό τους στο ποσό κεφαλαίου και δεδουλευμένων τόκων του χρέους κατά την προθεσμία προσφοράς ενδιάμεσης χρηματοδότησης – εν συγκρίσει με το συνολικό ποσό κεφαλαίου και δεδουλευμένων τόκων του χρέους.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας, στο 9μηνο του 2020 παρουσίασε πωλήσεις της τάξης των 25,362 εκατ. ευρώ και λειτουργικές ζημιές της τάξης των 12 εκατ. ευρώ.

Εκτιμάται ότι συνολικά κατά την τρέχουσα οικονομική χρήση θα εμφανίζει έσοδα 35,2 εκατ. ευρώ, τα οποία θα αυξηθούν σε 43,2 και 57,5 εκατ. ευρώ τα έτη 2021 και 2022, αντίστοιχα.

Σε επίπεδο ομίλου οι πωλήσεις εκτιμάται ότι θα ανέλθουν την τρέχουσα χρονιά στα 79,6 εκατ. ευρώ και 120,4 εκατ. ευρώ το 2023.

 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ